Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 30. Olağan genel kurulu bugün birlik binasının de yer aldığı Kadıköy Katlı otoparkında bulunan düğün salonunda yapıldı. Kongreye mevcut birlik başkanı Kadir Durmuş tek aday olarak katıldı. KESOB’un bünyesinde bulunan 52 odanın seçimleri Ocak ayında başlamış tamamlanan seçimlerde 13 odanın başkanı değişmişti. Toplam 409 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrenin divan başkanlığını 31 yıl boyunca odanın başkanlığını yürüten ve 2018 yılında görevi bırakan Kemal Kaya gerçekleştirdi. Kongre sonunda 9 kişilik yönetim kurulu, 5 kişilik denetim kurulu, 5 kişilik disiplin kurulu ve 9 kişilik üst kurul delegesi seçildi.

KURT VE İKİZEK YOKTU

Kemal Kaya’nın divan başkanlığını yaptığı kongrenin Başkan Vekilliğini Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Haftacı, katip üyeliğini Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, Terziler Odası Başkanı Şaziye Kahrımanlı ve Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Şenol gerçekleştirdi. Kocaeli Esnaf ve Sanakatlar Odaları kredi kooperatifi Başkanı Faruk Kaya, Oda Başkanları ve delegelerin katıldığı genel kurula önceli iki seçimde Durmuş’a rakip olan Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ve Servisçiler Odası Başkanı Şenol İkizek ve Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar katılmadı.

TAHMİNİ BÜTÇELER BELİRLENDİ

Genel Kurulda odanın 2025 yılında kadar tahmini gelir gider bütçeleri de belirlendi. Birliğin 2022 yılı tahmini gelir gider bütçesi 3 milyon 714 bin 446 TL olarak belirlendi. Sırasıyla 2023 yılı gelir gider bütçesi 4 milyon 306 bin 935 TL, 2024 yılı gelir gider bütçesi 5 milyon 167 bin 922 TL ve 2025 yılı gelir gider bütçesi 6 milyon 294 bin 106 lira olarak tahmin edildi.

 “HEP BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Kongre sonrası konuşma yapan Başkan adayı ve mevcut başkan Kadir Durmuş, katılımcılara teşekkür etti. Durmuş konuşmasında, “4 yılda bir yapmış olduğumuz kongremize teşriflerinizden dolayı hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum Çok güzel bir havada bir araya geldi. Bu hava güzel insanlara yansımış. Son derece mutluyuz. Bizler bir ekibiz. Hep birlikte güçlüyüz. Odamızı birliğimizi hep birlikte yöneteceğiz. Her söylediğiniz şey kaale alınacak ve tartışılacaktır.

“SANDIKTAN NE KADAR GÜÇLÜ ÇIKARSAK BAŞKAN O KADAR GÜÇLÜ OLUR”

4 yıl uzun bir süre değil. Aşağıda çok güzel bir yer tesis ettik. Bunları bize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. İnşallah ilçelerimizde de böyle girişimler olur. Yönetim kurul arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu güzel günde kongremizi onure ettiğiniz için hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Oylarımızı kullanalım. Sandıktan ne kadar güçlü çıkarsak başkan o kadar güçlü olur. Valilikte büyükşehir temsil hakkımız o kadar büyük olur” ifadelerini kullandı. 

KADİR DURMUŞ YÖNETİM

İsmail AYDIN

Ahmet GÖDEK

Necmettin KOCAMAN

Yahya ÖZTÜRK

Ali SARI

Bayram KÜTÜK

Alpay HACIOĞLU

Alpay DEMİR

DENETİM KURULU ASİL

Yusuf Ziya ÇALIŞ

Şaban KILIÇ

Erdoğan GÖÇER

Mehmet Onur OKYAY

Abdurrahman YAZICI

DİSİPLİN KURULU ASİL

Emin SERİN

Ali Abbas TÖRÜN

Secaattin AYDIN

Barı BEŞİROĞLU

Faruk Hikmet KESGİN

Editör: TE Bilisim