İSTANBUL (AA) - Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından takip edilen özel çocuklardan birisi olan Sıla Temizoğlu, hayata kick boks ile tutunuyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın "Her yaştan vatandaşın spor yapmaya hakkı vardır" düşüncesi ile hayata geçirdiği spor projelerine özel çocuklar da yoğun ilgi gösteriyor.

Çarşı tarafından takibi yapılan 16 yaşındaki Sıla Temizoğlu, belediyeye ait spor salonunda profesyonel antrenörler ile çalışıyor. Sporcu Sıla hem down sendromunu kaynaklı kilo almasının önüne geçiyor hem de sporla hayata tutunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sıla'nın annesi Tuğba Temizoğlu, çocuğunun gittiği spor salonunun evlerinin yanında olduğunu belirtti.

Temizoğlu, özel çocukları bazı spor salonlarının kabul etmediğini kaydederek, "Kabul etmediği için biz de girişimde bulunmak istemedik. Sıla da Ben spora gideyim, kick boks yapayım.' istedi. Kilolarımız da fazlaydı. Bir gün geldik, salonumuzdaki hocamızla tanıştık, birlikte başladık. Sıla severek devamlı gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.

- "Özel çocuklara sporu tavsiye ediyorum"

Sıla'nın evde de eldivenlerini takarak spor yaptığını aktaran Tuğba Temizoğlu, çocuğunun kick boksla uğraştığı için çok mutlu olduğunu bildirdi.

Temizoğlu, özel çocukların annelerine şu tavsiyelerde bulundu:

"Özellikle down sendromlu çocuklar hareketsizlikten dolayı kilolu oluyorlar. Benim çocuğum da buna dahildi. Sporla birlikte çocuğum 15 kilo verdi. Özel çocukların hepsine sporu tavsiye ediyorum. Sıla, pazartesi, perşembe ve cuma günleri spora geliyor. Bana, 'Benim bugün sporum var. Akşam işten erken gel, ben spora gideceğim.' diyor."

Kaynak: aa