Kocaeli’de 25 yıl önce kurulan ve başkanlığını Salih Ata'nın yaptığı Kocaeli Yozgatlılar Derneği, 11 derneğin yer aldığı Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu'ndan çıkarıldı. Kocaeli Yozgatlılar Derneği’nin federasyon bünyesinden çıkarılmasının ardından dernek başkanı Salih Ata, federasyondan ayrılış sebeplerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ata, federasyondan çıkarılmadıklarını, Kocaeli Yozgatlılar Derneği’nin federasyon anlayışına uymadığı için yönetim kurulu kararıyla ayrıldıklarını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

FEDERASYON YANGINA KÖRÜKLE GİTTİ

"Sayın Dernek başkanlarımız, yönetim kurulu ve kıymetli üyeleri; Kocaeli Yozgatlılar Federasyonunun, derneğimiz üzerinde sosyal medya ve basın yoluyla olumsuz tutumu ve itibarsızlaştırma çabaları, yine derneğimizde meydana gelen münferit bir olayı anında abartarak derneğimizin yapısına zarar verecek şekilde haberler yapılmasına sessiz kalması, hatta yangına körükle gitmesi bizim federasyon anlayışımıza uymadığı için yönetim kurulu kararıyla bugünden itibaren hukuki birlikteliğimiz sona ermiştir.

KİMSEYE KIRGINLIĞIMIZ DARGINLIĞIMIZ YOK

Bundan böyle federasyona bağlı tüm derneklerle münasebetlerimiz, dernekler bazında devam edecektir. Biz Yozgat ve Yozgatlı adına her şeye varız. Yozgat derneklerimizin çağırdığı her etkinliğe, faaliyetlere mümkün olduğunca katılacağız. Bizler de aynı şekilde yaptığımız tüm etkinliklere derneklerimizi davet edeceğiz. Kimseye kırgın değiliz. Yine Federasyon ve derneklerin üyeleriyle bireysel olarak insani ilişkilerimiz devam edecektir. Tüm derneklerimizin çalışmalarında başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun."

Editör: TE Bilisim