Kartepe ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ilk olarak Suadiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (SUMOTAŞ) Başkanı Hüseyin Türker ve yönetim kurulu üyelerini daha sonra Suadiye’de merkezdeki esnafları ziyaret etti. Sanayinin ve ekonominin can damarı olan Kocaeli’nde Lojistik sektöründe 1993 yılında Suadiye’de başlatan SUMOTAŞ’ın yeni başkanı Hüseyin Türker’e yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Büyükakın, lojistik sektöründeki gelişmeler ve yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi aldı. Pandemi nedeniyle sosyal destek paketleri açıklayan Başkan Büyükakın’a teşekkür eden bölge esnafları, “Pandemi döneminde bizim yanımızda olan Tahir Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini sarf ettiler.

TÜM KURUM VE KURULUŞLAR BU MİLLETİN EMRİNDEDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıkladığı esnaf açısından çok önemli destek ödeme paketinin önemine gerçekleştirdiği ziyaretler sonrasında değinen Başkan Büyükakın, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz pandemi döneminde esnaflarımıza dönük yeni ve çok büyük bir paketi daha açıkladı. Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olanlara destek ödemesi yapılacak" ifadelerini sarf etti. Ciro desteği kapsamında 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3'ü oranında ödeme yapılacağını da dile getiren Başkan Büyükakın, “Esnafımız yalnız değildir, Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm kurum ve kuruluşlar bu milletin emrindedir” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Suadiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (SUMOTAŞ) Başkanı Hüseyin Türker, Başkan Büyükakın’ın kendilerine gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade ederken, kentin tamamında ve Kartepe ilçesindeki hizmetler için ayrıca teşekkür etti. İnşallah bütün esnaf arkadaşlar bu destekten faydalanırlar. Koronavirüsten dolayı işlerinde azalma olan esnaflar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı destek paketinin kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getiren esnaflar, “Cumhurbaşkanımıza bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” sözlerini sarf ettiler.

Editör: TE Bilisim