Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 45 günde bitmesi planlanan İzmit Alemdar Caddesi’ndeki alt ve üst yapı çalışmaları, esnafların mağduriyetini azaltmak için çok daha kısa sürede tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın talimatlarıyla kısa sürede Alemdar Caddesi’ndeki alt ve üst yapı çalışması sona ererken aydınlatma direkleri de monte edilen caddenin görünümü tamamen değişti. İKM Başkanı Murat Öztürk esnafın memnuniyetlerini dile getirerek, “Başkanım taahhüt ettiğiniz tarihten çok daha kısa sürede gece gündüz çalışarak tamamlanan Alemdar Caddesi için size tüm esnaf adına teşekkür ederim” dedi.

“ALEMDAR CADDESİ GECELERİ AYRI GÜZEL”

Alemdar Caddesi’ndeki çalışmaların özverili şekilde esnaftan görüş alınarak yapıldığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Çalışma arkadaşlarımız Alemdar Caddesi’nde çift vardiya sistemiyle 45 günde tamamlanması planlanan işi 25 günde ve esnafımızın her aşamasında görüşlerini alarak tamamladı. Esnafımız da burada yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Artık Alemdar Caddesi’nin gündüzü ayrı güzel ve düzenli, geceleri de esnafımızın önerisi ile yapılan aydınlatma ile ayrı güzel oldu. Ben de bu vesileyle hem esnafımıza aylayışları ve katkılarından dolayı hem de hemşerilerimize göstermiş olduğu anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ALT YAPI ŞEHRİN OLMAZSA OLMAZIDIR”

Alemdar Caddesi’ne yapılan yatırımlardan bahseden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Alemdar Caddesi’nin görselliği hemşerilerimize ve esnafımıza güzel gelse de biz İSU ile caddemizin alt yapı ve üst yapısının tamamını yeniledik. İSU bölgede yaşanabilecek yağmursuyu problemini gidermek için 280 metre uzunluğunda 1400 mm çapında beton borular yerleştirirken 440 metre kanalizasyon hattı ile birlikte 261 metre içme suyu hattını yeniledi. Alt yapı, bir yerleşim alanının olmazsa olmazıdır. Alt yapının önemini esnafımız ve hemşerilerimiz yağan yağmurda, karda Alemdar Caddesi’ni uzun yıllar hiç bir problem yaşamayarak hissedecekler. Caddemiz altyapısı, yolları ve aydınlatması ile şehrimizin çekim merkezlerinden biri olacak.

“İZMİT’E DOKUNDUĞUNUZU YAPTIĞINIZ HER ÇALIŞMAYLA HİSSETTİRDİNİZ”

Ziyarete gelen bölge esnafı da duygularını Başkan Büyükakın’a iletti. Bölge esnafı, “Yaptığınız iş takdire şayan, emeğinize sağlık. Çalışanlarınız çalışma boyunca bizimle çok ilgiliydi, çok mutlu olduk. İzmit’e dokunduğunuzu yaptığınız her çalışmayla hissettirdiniz, Alemdar Caddesi de bunların en güzel örneklerinden biri oldu. Alemdar Caddesi’nin gündüzü güzel oldu ama gecesi bir başka güzel oldu. Taahhüt ettiğiniz tarihten çok daha kısa sürede gece gündüz çalışarak tamamlanan Alemdar Caddesi için size teşekkür ederiz” diyerek duygularını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim