KOCAELİ (İGFA) -  18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Let’s Do it Türkiye hareketi, çevre gönüllüleri İzmit sahili ve mavi bayraklı plajlarda temizlik yaptı. Çok sayıda gönüllünün katıldığı etkinlikte 8 ayrı noktada ayrıştırılmış şekilde toplamda 1 ton atık toplandı.

81 ilde, Kocaeli'de ise 8 noktada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almıla Kından Cebbari, Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı Aslınur Gayretli, Let’s Do it! Siyamder Genel Sekreteri Rana Karayiğit, STK Temsilcileri ve çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı.

Ulusal Mavi Bayrak Koordinatörlüğü ve Let’s Do it! (Hadi Yapalım) Türkiye işbirliğinde gerçekleşen etkinliğe katılan tüm vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından yelek, maske, eldiven, çöp torbası ve çöp toplama aparatları dağıtıldı. Etkinliğe katılan gönüllü vatandaşlar doğaya atılmış kağıt, plastik, metal, cam ve izmarit atıklarını topladı. İZAYDAŞ’ın maskotu İZAYCAN alanda çocuklara eşlik etti.

Editör: TE Bilisim