Candemir yaptığı açıklamada, “Ne Türk milletinin son başbuğu Alparslan Türkeş’e, ne de değerli meclis üyem sayın Ahmet Topuz’a en ufak bir saygısızlık amacım yoktu” dedi.

Körfez Belediyesi Nisan ayı meclisinde MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Topuz’un Alparslan Türkeş’in vefatının 25’nci yılı nedeniyle yaptığı konuşma sırasında İYİ Parti Meclis Üyesi Mehmet Candemir’in salondan çıkmasına MHP’liler tepki gösterirken Candemir konuyla açıklama yaptı.

“BEN ÇIKMADAN AÇIKLAMASINI BİTİRDİ”

Konuşma anını anlatan Candemir, “Bugüne kadar ki meclis toplantılarının son kelimeleri tamamlanmadan toplantı salonunu terk etmeyen bir temsilci olarak; 5 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen Körfez Belediyesi meclis toplantısında Körfez Meclisi bitmek üzereydi. Gün içerisinde işlerimin yoğunluğu ve meclis gündeminden dolayı tamamlayamadığım finansal işlemlerim vardı. Termin sürelerinin kapanmasına dakikalar kala, mecburen meclisten çıkarak gerekli telefon görüşmelerini yapma zorunluluğundaydım. Ben meclis odasından çıkmadan sayın Ahmet Topuz açıklamasını bitirmiştir” dedi.

“HER ZAMAN ALÇAKÇA TAKTİKLERE BAŞVURDULAR”

“Söz konusu yıpratıcı kampanya nedeniyle büyük üzüntü duymaktayım” diyen Candemir, “Ne Türk milleti’nin son başbuğu Alparslan Türkeş’e, ne de değerli meclis üyem sayın Ahmet Topuz’a en ufak bir saygısızlık amacım yoktu. 

Konu belli çevreler tarafından meclis video kaydı kırpılarak çarpıtılmıştır. Söz konusu olay, değerli yerel basın temsilcilerimize çok farklı aksettirilmiştir. Söz konusu yıpratıcı kampanya nedeniyle büyük üzüntü duymaktayım. 

Çarpıtılmış konularla Türk Milleti’ne olan sevdamızı sorgulayan farklı zihniyetlerle bizi yıpratamazlar. İYİ Parti’nin ve Millet İttifakı’nın iktidar yürüyüşünü gören ve Türk milletinin gönlünde hareketimizin sevgisini engelleyemeyenler her zamanki alçakça taktiklerine başvurmuşlardır. Böylesi bir konuyla gündemi meşgul ettiğim için kamuoyundan özür dilerim” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim