Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da bu yıl 12.'si düzenlenen Rize Günleri başladı.Ajans PAZAR/ RİZE İGFA- RİDEF tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 12'nci Rize Günleri başladı.

Rize Valiliği himayelerinde düzenlenen 12'nci Rize Günleri, Vali Kemal Çeber'in katılımı ile İstanbul Yenikapı’da "7 Bölge 7 Renk Biriz, Beraberiz, Kardeşiz" sloganıyla coşkulu bir katılımla başladı. Rize günlerine Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Muhammed Avcı, Rize Belediye BaşkanıRahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, İl GenelMeclis Başkanı İbrahim Türüt, İlçe belediye başkanları, STK başkanları ve çok sayıdavatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, protokol konuşmalarıyla devam etti. Vali Kemal Çeber, 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen etkinliklere en güzel şekilde hazırlandıklarını belirterek, Rizeli hemşehrilerini çok özlediklerini ifade etti. Resmi açılış ve konuşmaların ardından protokol üyelerinin ipini tuttuğu balonun salınmasıyla uzaya çay gönderme etkinliği gerçekleştirildi. Rize Günleri etkinlikleri 29 Mayıs Pazar gününe kadar devem edecek.

Kaynak: igf