İSTANBUL (AA) - Müzisyen Kağan Korad'ın genel koordinatörlüğünde bu yıl 14. kez gerçekleştirilecek Türkiye Gitar Buluşması, 2 Temmuz'da başlayacak.

Sevda Cenap And Müzik Vakfı, Angora Lions Kulübü, Bilkent Klasik Gitar Kulübü ve Başkent Müzikevi'nin katkı sunduğu etkinlik, Bilkent Üniversitesinin ev sahipliğinde, 5 Temmuz'a kadar devam edecek.

Etkinlik kapsamında konserler, gitar ustalık dersleri, atölye çalışmaları, gitar fuarı ve ülkenin tanınan gitaristleri arasında münazara yapılacak.

Türk ve yabancı gitar ustalarının da gençlerle buluşacağı etkinlik, bu yıl 2020'de hayatını kaybeden gitarist Soner Egesel'in anısına düzenlenecek.

Gitar Buluşması'nın açılış konserinde etkinlik boyunca ustalık dersleri de verecek olan Jeremy Jouve, müzikseverlerle bir araya gelecek. Bu konser için Angora Lions Kulübe tahsis edilen biletlerin satışından gelecek gelir, kulüp tarafından beyin tümörü ile mücadele eden onkolojik tedavi gören çocuklar yararına kullanılacak.

Etkinlik boyunca ayrıca orkestra şefi İlkim Yılmaz'ın vereceği "Aranjuez Konçerto" ustalık dersi ve 12 gitar yapımcısının konser gitarlarını sergileyecekleri gitar fuarı meraklılarıyla buluşacak.

14. Türkiye Gitar Buluşması hakkında detaylı bilgi ve programa "www.turkeyguitarmeeting.com" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: aa