(İGFA)  - Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği ‘Balkan Şehirleri Akademisi’ başlıyor. 28 Ocak- 11 Mart tarihleri arasında, Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek coğrafya okumalarının ilk konuğu Bosna- Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in subaylarından 7. Müslüman Tugay Komutanı Albay Şerif Patkoviç olacak.

Bosna Hersek’in bağımsızlık mücadelesinde Bilge Kral İzzetbegoviç’in en yakınındaki isimlerden olan Patkoviç, Bosna’nın bağımsızlık destanını, Saray Bosna’yı ve Bilgi Kral Aliya’yı anlatacak.

AKADEMİSYENLER KATILACAK

Balkanların sosyolojik, tarihi ve siyasal durumunun detaylı olarak ele alınacağı akademide, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mefail Hızlı, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Algül, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz ve Ömer Lekesiz gibi isimler yer alacak.

Yıldırım’da, Balkanların her yerinden göç eden binlerce insan bulunduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 8 hafta sürecek ‘Balkan Şehirleri Akademisi’ne düzenli katılım sağlayan 10 vatandaşa Balkan turu hediye edeceklerini söyledi.

Kaynak: igf