İSTANBUL (AA) - Hayvan haklarına dikkati çekmek amacıyla internet dizisi olarak başlayan "Dikkat Köpek Var" dizisi, sinema filmi olarak beyazperdede izleyiciyle buluşacak.

Yapımcılığını Nusret Toplar'ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Ece İşbilen Dağ ile Deniz Cem Dağ'ın yaptığı "Dikkat Köpek Var" filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi.

Gösterim öncesi AA muhabirine konuşan Toplar, "İlk yaptığımız YouTube projemizle hayvan hakları ve sosyal sorumluluk üzerine hassasiyetimizi dile getirmiştik. Sinema filmimizde köpeğin ırkına, boyuna, duruşuna değil de eğitimine, yetiştirilme biçimine bakılması gerektiğine vurgu yapıyoruz. Aslında sevgi gösterildiği zaman onun da sevgi göstereceğini anlatmak istiyoruz." dedi.

Filmin sürprizlerle dolu olduğuna değinen Toplar, "Türkiye'de pek görülmemiş tarzda bir film çektik. Diziyi bilmeyenler için çok farklı gelecek ama diziyi bilenler için de çok fazla sürpriz yer alıyor." diye konuştu.

- "Amacım sokak hayvanlarının sesi olmak"

Toplar, çocukluğundan beri hayvanları seven birisi olduğundan bahsederek, "Almanya'da doğup büyüdüm, Türkiye'ye geldiğimde sokakta köpeklerin yaşadığını gördükçe çok hoşuma giderdi. 2018'de temelli Türkiye'ye taşındım ve böyle bir projeye başladım. Amacım sokak hayvanlarının sesi olmak ve dikkat çekebilmekti. Her şey insandan başlıyor, köpekleri nasıl eğitirseniz onlar da öyle davranırlar." ifadelerini kullandı.

Filmin yönetmeni Ece İşbilen Dağ ise filmi, yeni evlendikleri yönetmen eşi Deniz Cem Dağ ile birlikte çektiklerini ifade ederek, "Karı koca olarak ilk setimizdi, düğünden çıkıp iki hafta sonra sete girdik, balayında setteydik aslında." dedi.

Dağ, filmdeki köpek karakter "Bal" ile çalışmanın çok eğlenceli olduğunu, herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve çok akıllı bir köpek olduğunu aktardı.

"Hababam Sınıfı"nda, "Bacaksız" rolüyle tanınan oyuncu Tuncay Akça da filmde küçük bir rolü olduğunu söyleyerek, "Nusret Toplar, biz Yeşilçam oyuncularına çok kıymet veren bir yapımcı olduğu için filmde bizlere de rol vermek istedi. Duyarlılığı yüksek böyle bir yapımda yer almak gurur verici." dedi.

Oyuncu Ahmet Arıman ise filmin duyarlılığı arttıracağına inandığını aktararak, "Umarım herkes izler ve köpeklerin ne kadar akıllı ve insan dostu olduklarını görürler. Biz filmde Tuncay ile birlikte bilim adamlarını canlandırıyoruz. Eğlenceli de bir film oldu, umarım etkili olur." şeklinde konuştu.

Senaryosunu Memet Güzelbeyoğlu ve Caner Yalçın'ın kaleme aldığı filmde, ödüllü eğitimli köpek Bal ile Nusret Toplar, Onur Büyüktopçu, Güney Kılınç, Mutlu Güney, Dilara Ortagüz, Serli Alyanakyan, Buse Şen, Ülkü Toplar, Ergün Özfırıncı, Kayahan Akkoç, Behtan Mehter, Caner Yılmaz, Emin Boztepe, Fatih Kocapehlivanlar, Rabia Toprak, Buket Akpunar ve İlke Al'ın rol aldı.

Yapımcı Nusret Toplar'ın 13 bölüm çekilen "Dikkat Köpek Var" adlı YouTube dizisi sinema filmi olarak 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde sete çıkmıştı.

Film, 30 Aralık'ta vizyona girecek.

Filmin konusu özetle şöyle:

"Murat Kaya, İstanbul Emniyetinin gururu olarak gösterilen polislerden biridir. Tehlikeli bir görevi daha başarıyla tamamlar ve büyük bir mafya grubunu çökertir. Bu operasyondaki başarısı sayesinde uluslararası ve gizli bir teşkilata atanır. Bu sırada manevi babası olarak gördüğü, kariyerinde idolü olan Teoman, peşinde olduğu Gölge tarafından vurulur. Gölge her şeyin sahtesini piyasaya süren ve bunun yanı sıra kendisine köpek ordusu kurmak isteyen biridir. Murat, Teoman'ın yürüttüğü 'Gölge' operasyonunu devralır. Devraldığı tek şey operasyon değil aynı zamanda Gölge'nin elinden kurtarılmış, teşkilatın göz bebeği ve Teoman'ın biricik köpeği Bal'dır. Köpekler ile pek de iyi anlaşamayan Murat, bu zorlu görevde Bal ile ilginç maceralara atılacaktır."



Kaynak: aa