KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince "Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü" temasıyla düzenlenecek 4. Kartepe Zirvesi, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin katılımıyla 24-27 Mart 2022'de gerçekleştirilecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kocaeli, Gebze Teknik, İstanbul Medeniyet ve Ankara üniversitelerinin paydaş olarak destek verdiği zirve, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi (ŞURA) iş birliğinde yapılacak.

Zirveye, özet bildiriler 1 Kasım'a kadar kabul edilecek.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirveye bildiri sunmak isteyen akademisyenler, "pandemi ve şehir yaşamı", "dirençli şehirler için sosyoekonomik politikalar", "dirençli şehirler ve vizyoner yönetim", "afetlere dayanıklı şehirler oluşturma stratejileri", "sürdürülebilir mimari ve şehir planlaması", "dirençli şehirler için çevre yönetimi", "erişilebilir ve temiz enerji", "teknoloji kullanımı ve akıllı şehirler" gibi konularda özet bilgi gönderebilecek.

Kabul edilen özet bildiriler, 1 Aralık'ta "www.kartepezirvesi.com" adresinden ilan edilecek.

"Kartepe Zirvesi ve Şehircilik Fuarı 2022", Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Türkiye'de gerçekleştirmeyi ve bu bağlamda politikalar üretilmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Zirve bu vizyonla özel oturumlar, vaka kritik oturumları, panel toplantılar, akademik oturumlar ve forumlarla dünyanın her köşesinden bilim insanlarını, uzmanları ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getirecek.

Kaynak: aa