(İGFA) - Bu yıl ikinci kez düzenlenen Gemlik Kitap Fuarı'nda 40'tan fazla yayınevi ve 50'den fazla yazarı okurlarla buluştu. İskele Meydanı'nda kurulan fuara ilk ve ortaokul öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Fuarda yer alan yayınevleri, kitapların satışını yüzde 10 ile yüzde 50 arasında değişen indirimler gerçekleştirdiler. Gemlikli yazarlar da fuar alanında kendilerine ayrılan stantlarda okurları ile bir araya geldiler.

Hasan Azkıran, Osman Doğan, Cemal Kırgız, Seda Eroğlu, Cem Sarışen, Yiğit Ergün, Miray Çapraz, Güneş Aynur Mete Gemlikli okurlar ile bir araya gelirken Tolga Sarışen'in kendi koleksiyonu Gemlikli yazarların basılmış kitapları, fuar boyunca stantta sergilendi. Gemlikli yazarlar ayrıca düzenledikleri şiir dinletisi ile eserlerini kitapseverler ile paylaştılar.

Gemliklileri kitaplar ve yazarlarla buluşturmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, kitap fuarının ilçenin kültür ve edebiyat ortamına önemli katkı sağladığını söyledi. Başkan Sertaslan, gelecek yıl da güncel konseptiyle kitap fuarına devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: igf