Kocaeli Türk Ocakları  Başkanı  Yücel Alpay Demir, Türk Ocakları Kocaeli Şubesinin yeni yerine taşınması ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde

'Allah’ın izni ile yeni yerimize taşındık, şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına, üniversite öğrencilerimizin eğitim ve akademi çalışmalarına, Ülke ve Dünya gündemi ile ilgili söyleşi, panel ve Ocakbaşı gibi eğitici bilgilendirme sohbetlerimiz ile Türk Ocakları Akademisi faaliyetlerimize bundan sonra inşallah, Ömer ağa mahallesi Hürriyet caddesi Es Oray Apartmanı NO 113 kat: 3 İzmit / Kocaeli adresimizde devam edeceğiz.


Türk Ocakları Kocaeli şubesi olarak yaklaşık 25 yıl ikamet ederek hizmetlerimizi sürdürdüğümüz vakıf iş hanında ki mevcut yerimizden binanın yap işlet devret yöntemi ile yaklaşık 3 yıl önce ihale edilmiş olması ve her an yeni bir yer yapımı dolayısı ile boşaltma kararı alınabileceğinden dolayısı ile taşındık.
Sizlerin de bildiği üzere Türk Ocağı Herkesin Ocağıdır.
Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük emek, çaba ve katkıları olan Kuvayi Milliye ve Müdafai Hukuk Cemiyetlerinin kuruluşunda öncülük etmiş olan ve bu gün 108 yaşında ki bu Aziz Ocak, Devletimizin Yönetim biçimi, Hukuk Devleti yapısı, Dili, Bayrağı, İstiklal Marşı ve Ulusal Çıkarları ile sorunu olmayan, temel hak ve hürriyetler ile insanımızın inancına saygılı herkese “siyasi görüş, fikir farklılığı ile etnik hiçbir ayrım gözetmeksizin” kapılarını açmaya ve hep birlikte hizmet etmeye devam edecektir.


Bizler Hep birlikte Türk Milletiyiz.
Tüm mensupları ile birlikte Ulusal ve yerel her konuda birlik ve beraberliğimizin artması için gayretlerde bulunan bu Aziz Ocak; Karabağ’ dan Musul’a, Maraş’tan Lefkoşa’ya, Kırımdan Ahıska’ya, Balkanlardan Doğu Türkistan’a, Şuşa’dan İzmit’e, Bilecik’ten Tebriz’e bir ve beraber olunması için “Dil’de Fikir’de ve İş’te Birlik için” ve dahası Filistin’den Myanmar’a dünyanın hiçbir yerinde mazlum kalmamasını Ülkü edinen çağdaş, nitelikli, vasıflı, ahlaklı, bilgili ve idealist Türk Milliyetçisi gençlerin yetişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.


Bilinmesini isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milletinin dünya halkları için önemi büyüktür, bizler mayasında emperyalizmin, kapitalizmin ve faşizmin bulunmadığı merhametli ve Cömert ender Milletlerden biriyiz bunu COVİD 19 salgını dahil olmak üzere dünyanın içinde bulunduğu her zor zamanda gösterdik, haliyle güçlü olmak güçlü kalmak zorundayız.


Bu gün Karabağ’da işgal altında ki topraklarımızı geri alırken de masaya her vurduğumuz yumruk, Libya’da, Suriye’de, Ege Denizinde vurduğumuz her yumruk Dünyayı sömüren küresel güçlerin otorite ve planlarına vurulan yumruktur, masada ve sahada vurulan her yumruğun arkasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milletinin gücü vardır.


Kendisi de Aziz bir Türk Ocaklı Olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi "Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız."


İnşallah içinde yaşadığımız asır TÜRK ASRI ve Cihan’da bizimdir.
Varlığımız Türk Varlığına Armağan olsun Ne Mutlu Türk’üm Diyene.
Kamuoyuna ve Yüce Türk Milletine saygılarımızla arz ederiz.'


Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı.O ilk günkü aşk ile.

Editör: TE Bilisim