(İGFA) - Osmangazi Belediyesi’nin edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmak, çocukların manevi dünyasını zenginleştirip onlara Mevlana’yı tanıtmak adına 2011 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nın tanıtım toplantısı, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde yapıldı.

Bu yıl konusu serbest olarak belirlenen yarışmanın toplantısına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Kamil Bayramiç, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Erol Bodur, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Sayın, yarışmanın jüri üyelerinden Metin Önal Mengüşoğlu, Mustafa Başpınar, Doç. Dr. Sadettin Eğri ile başkan yardımcıları katıldı.

“BİNLERCE GÖNÜLE ULAŞTIK”

Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’na katılan gençlerin yeteneklerini keşfetme imkanı bulduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, aynı zamanda yeni şairlerin Türk edebiyatına kazandırılmasına zemin hazırladıklarını söyledi. Başkan Dündar, “Belediye olarak, hayatın her alanında vatandaşlarımızla birlikte şehrin ihtiyacı doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Gerek tarihi miras gerekse kültür sanat gibi birçok alanda önemli projelere imza atıyoruz. Kültürel mirasımızı, her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz edebiyat yarışmalarımızla markalaştırıyoruz. Bu önemli yarışmayla, öğrencilerimizin Mevlana’yı okumasını ve onun sevgisi ile felsefesini satırlara dökmesini hedefliyoruz” dedi.

Öte yandan 13 Eylül’de başlayan yarışma müracaatlarının 12 Kasım Cuma günü mesai bitiminde sona ereceğini bildiren Başkan Mustafa Dündar, yarışma şartlarının her yıl olduğu gibi [email protected] adresinden ilan edildiğini duyurdu.

Kaynak: igf