İGFA)-  Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türk Dünyası Kültür Sanat Sinema Vakfı öncülüğünde; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Katkıları, Devlet Kuruluşları, Üniversiteler, Meslek Örgütleri Medya ve İletişim Kuruluşlarının proje ortaklığında "Dünya Dili Türkçe", "9 Ülke 9 Şehir 1 Festival" sloganları ile yapılan 6 Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Ödüllü Filmler gösterimi, Hain FETÖ Örgütünün İhtilal
teşebbüsünde şahadet şerbeti içen Niğdeli Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlerin anısına yapıldı. Ödüllü filmlerin gösterimi NÖHÜ 1071 numaralı salonda düzenlenirken program yoğun katılımla gerçekleşti.

NÖHÜ Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan programa,Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Belediye Başkan Vekili Nizami Aygün, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Nihat Özkök, Festivalin düzenleyicisi Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) adına Genel Başkan Menderes Demir, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ve Medya Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş ile NÖHÜ öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı ve Medya Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş, “Bugünün yetişen gençlerine, çocuklarına kendi ortak kültürlerimizi en iyi filmlerle, belgesellerle anlatabiliriz.Bu düşünceyle binlerce yıllık tarihe sahip Doğu Türkistan’dan Avrupa İçlerine kadar yayılan bu kadar büyük bir coğrafyaya sahip Türk dünyası ailesinin engin kültürünü, önce kendi akrabalarımıza ve sonrada dünyaya tanıtmak üzere 8 yıl önce hep birlikte yola koyulduk"dedi. 

Niğde hain FETÖ darbesini durduran kahraman şehit Ömer Halisdemir’in diyarıdır diyen TDGF Genel Başkanı Menderes Demir, " Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TİKA gibi devletimizin çeşitli kurumları destek veriyor. 2022 yılındaki hedefimiz uzun metrajlı filmlerin yer aldığı festivaller düzenlemek" dedi.  

   NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, tüm katılımcılara 6. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'ne katıldıkları için teşekkür etti. 

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, "TDGF güzel işlere imza atıyor. 4 yıldır bizler bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu projeler Türk dünyası için çok önemli. Festivalde yarışan tüm yapımcı ve yönetmenlere teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek Şehit Ömer Halisdemir ve tüm şehitlerimizi rahmetle andı. 

Kaynak: igf