Mardin’de Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine Sabancı Vakfı tarafından restore edilerek müze ve sanat galerisine dönüştürülen Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi - Dilek Sabancı Galerisi, “Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek. Rus Avangardı” sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Selanik Devlet Çağdaş Sanat Müzesi - Costakis Koleksiyonu'ndan eserlerle gerçekleştirilen sergi, Rus Avangardı’nın sanat tarihindeki zengin yerine ışık tutuyor. Program, Mardin ve Diyarbakır tiyatrolarından oyuncuların rol aldığı temsillerden oluşuyor. .Sabancı Müzesinde düzenlenen sergiye katılan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr.h.c. Dilek Sabancı, 2009 yılında açılan Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi - Dilek Sabancı Sanat Galerisi bugüne kadar birbirinden önemli 9 sergiye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bugün açılışını yaptığımız 10. sergimiz ‘Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek. Rus Avangardı’yla, pandemi sürecinden etkilenen kültür sanat faaliyetlerini bu kadim şehirde yeniden canlandırmaktan gurur duyuyoruz. Muhteşem sergimizin yanı sıra dopdolu bir programla sanata doyacağız" diye konuştu.

Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer ise, pandemi dolayısıyla iki yıl gecikmeli de olsa, sergiyi Mardinlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Halihazırda uluslararası sanat takviminde de yer alan bu benzersiz şehir, gerek kültür sanat ajandası, gerekse sanatçılarıyla dünya sanat otoritelerince yakından takip edildiğini ifade eden Ölçer, "2020’de yapılması planlanan, ancak pandemiden dolayı ertelenen Mardin Bienali ile eşzamanlı bir şekilde açmayı kurguladığımız sergimizin Mardin'deki öğrencilere, akademisyenlere ve sanatseverlere ilham vermesini diliyorum. Böylesine bir ortamda büyük bir cömertlikle eserlerin sergilenmesi için gereken izinleri bize veren Selanik Devlet Çağdaş Sanat Müzesi’nin Costakis Koleksiyonu yöneticilerine ve meslektaşım Dr. Maria Tsantsanoglou’ya teşekkürü borç biliyorum. Sabancı Vakfı’na ve Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Dilek Sabancı’ya Mardin halkı ile kültürel iş birliği yapabilmemize zemin sağladıkları için minnettarım" dedi.

“Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek. Rus Avangardı” sergisi, Salı'dan Cumartesi'ye 08.30 – 17.30 arasında Sakıp Sabancı Kent Müzesi - Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

Kaynak: igf