İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un tarihi güzelliklerini barındıran Haliç kıyısındaki müze, tekneyle çıkılabilecek Haliç turları, kapalı ve açık alandaki ilgi çekici objeleriyle keşif ve keyif dolu bir bayram alternatifi sunuyor.

1994 yılından bu yana tek ve özgün olma özelliğini koruyan Rahmi M. Koç Müzesi, farklı alan ve dönemlerin mirasını yaşatıyor. Müzede 1898 model Malden Buharlı Otomobil’den 1963 model ilk Anadol’a 90’ın üzerinde klasik otomobil sergileniyor. 19’uncu yüzyıldaki iki tekerlekli ulaşım araçları, çocuk bisikletleri ve bebek arabaları da görenlere renkli bir öykü aktarıyor.

Tersane bölümündeki açık alanda eski dükkanların yeniden canlandırıldığı nostaljik sokak, zaman tünelinde yolculuğa çıkarırken; Edison telgrafından telefonlara, fotoğraf makinelerinden zoetroplara ve en eski matbaa makinelerine kadar pek çok iletişim aracı tarihsel bağlamda benzersiz bir keşif yaşatıyor.

'ALTIN BOYNUZ'U KEŞİF

Rahmi M. Koç Müzesi’nde nostaljik teknelerle gerçekleştirilen Haliç turları serin ve keyifli bir bayram günü yaşatıyor. Müzenin rıhtımından hareketle başlayan ve yaklaşık 30 dakika süren tekne turları, ‘Altın Boynuz’ olarak bilinen Haliç’in tarihi ve kültürel kimliğine farklı bir bakış açısı sunuyor.

Kaynak: igf