Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Gaziantep Gençlik ve Spor Festivali” konserler, ödüllü yarışmalar ve sahne performanslarıyla sürüyor.GAZİANTEP İGFA-  Festival Park’ta başlayan festivalin ilk gününde Gazi şehirliler şarkıcı Cem Belevi ve DJ Ozan Doğulu performansıyla coşku dolu bir akşam yaşadı. İlk olarak sahne alan Cem Belevi, sevilen şarkıları festivale katılan gençlerle seslendirdi. Sahnede iyilik, mutluluk ve sevgi dileyen Belevi, konserde ayrıca "Antep’in Hamamları" türküsünü de söyledi.

 CİHAN: GAZİANTEP GENÇLİĞİYLE, BİRLİĞİYLE, İYİLİĞİYLE GÜZELLİĞİYLE VAR

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Cem Belevi’ye günün anısına çiçek verdi. Cihan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “Gaziantep’in gençliği bugün burayı salladı. 4 gün boyunca sanatçılarımızla, yarışmalarımızla, spor faaliyetleriyle buradayız. Gaziantep gençliğiyle, birliğiyle, iyiliğiyle güzelliğiyle var. Gaziantep, gençlerle birlikle daha ileride olacak. Bu festivali düzenleyen, sizler gibi genç ruhlu, enerjisine yetişemediğimiz Sayın Fatma Şahin adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

OZAN DOĞULU COŞKUYU ARTTIRDI

 Cem Belevi, konserinin sonunda sahneyi ünlü DJ Ozan Doğulu’ya bıraktı. Doğulu sevilen şarkıları kendine has üslubuyla yorumlayarak gençleri doyasıya eğlendirdi. Ünlü DJ, memleketi olan Gaziantep’te olmaktan dolayı mutlu olduğu belirterek “Kardeşlerimle beni bir araya getiren herkese teşekkür ederim” dedi.

BELEVİ VE DOĞULU ORTAK ŞARKILARINI BERABER SÖYLEDİ

Ozan Doğulu, Cem Belevi ile ortak yaptığı Elizabeth şarkısı performansında Belevi sürpriz yaparak sahneye çıkıp eşlik etti. Şarkı sonrası sahneden ayrılırken Belevi organizasyonda emeği geçenlere, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti.

Eğlencenin ara vermediği 1 buçuk saatlik Ozan Doğulu Konseri’nin sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, ünlü DJ’i sahneye çıkarak tebrik etti. Anı çiçeğini veren Efiloğlu, “İlk gün Cem Belevi’den sonra hemşerimizi ağırladık. Şehre geldiği için çok teşekkür ediyoruz” diyerek diğer etkinliklere vatandaşları davet etti.

 

SES YARIŞMASININ RAP VE TÜRK HALK MÜZİĞİ KAZANANLARI BELLİ OLDU

 Festivalde, öncesinde ön elemeleri tamamlanan "Sahne Senin Ses Yarışması"nın rap ve Türk halk müziği kategorilerinde finalleri yapıldı. Her kategoride Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarışmacılar arasında finale kalan 6 yarışmacı bir kez daha şarkılarını jüri ve gençler karşısında söyledi. Ünlü oyuncu Kadir Çöpdemir’in sunuculuğunu üstlendiği yarışma finallerinde kazananlar belirlendi.

Finallerde rap kategorisinde birinci Alperen Baytar olurken ikinci Hasan Hasöz, üçüncü ise Ali Aktaş oldu. Türk halk müziği kategorisinde ise birinci Buse Ak, ikinci Direncan Gündeş, üçüncü Cemile Elmas olarak seçildi. Kazananların ödülleri festivalin son günü düzenlenen törenle verilecek. Yarışma 18 Mayıs Çarşamba Günü arabesk ve Türk Sanat Müziği kategorilerinde sürecek.

ÇÖPDEMİR, TELE KUTU OYUNUYLA HEDİYELER DAĞITTI

 Usta oyuncu Kadir Çöpdemir, konserler öncesi hazırladığı "Tele Kutu" oyunuyla gençlere hediyeler dağıttı. İzleyiciler arasından belirlenen yarışmacılar sahneye gelerek numaralandırılan kutulardan birisini seçti. Yarışmacılar kutunun içindeki hediyeyi veya Çöpdemir’in teklifleri arasında tercih yaptı. Usta oyuncunun esprileri ve sohbetiyle keyifli dakikalar yaşandı. Festivalin 2’nci günü devam edecek sportif faaliyetler ve eğlenceli etkinliklerin yanı sıra saat 20.30’da Şarkıcı Tuğçe Kandemir ve 22.30’da DJ Doğukan Manço sahne alacak. 

Kaynak: igf