Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa Edebiyat ve Düşünce Akademisi ile Bursa Editörlük ve Yazarlık Akademisi programları, yoğun bir katılımla başladı.BURSA (İGFA)  - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Editörlük ve Yazarlık Akademisi ile Türkiye’nin önde gelen şair, yazar ve editörlerini Bursalılarla buluşturuyor.

Şair, yazar ve editör Ali Ayçil’in yönetiminde 12 hafta sürecek Bursa Editörlük ve Yazarlık Akademisi’nin ilk programına yazar, editör ve Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Utku konuk oldu.

Tayyare Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen programda; “Editör olmak isteyenler nasıl bir yol ve yöntem izlemeli, iyi bir editör hangi özelliklere sahip olmalı, editör gözüyle nitelikli yazı veya kitabın özellikleri nelerdir gibi sorulara yanıt arandı.

Programda; “Bir editör yazıyı veya kitabı nasıl ele alır, editör kitap veya dergiyi nasıl yayına hazırlar; eleştirel gözle okumak ve değerlendirmek nedir, nitelikli okuryazarlık için neler yapılmalı, yazı yazmanın püf noktaları nelerdir, bir yayınevinin iç işleyişi nasıl olur?” gibi konular da her hafta farklı konuklarla birlikte ele alınacak.

Bursa Editörlük ve Yazarlık Akademisi; Ömer Erdem, Furkan Çalışkan, Hamdi Akyol, Melike Günyüz, Mehmet Erte, Prof. Dr. İsmail Kara, Beşir Ayvazoğlu, Selahattin Özpalabıyıklar, Fahri Aral, Güray Süngü ve Sabri Koz gibi isimlerle devam edecek.

Kaynak: igf