FOX TV'nin başarılı ana haber sunucusu Fatih Portakal bir süredir izindeydi. İzmir Seferihisar'daki yazlıklarında eşiyle birlikte organik tarım yapan başarılı gazetecinin istifa kararı aldığı öğrenildi.

Portakal'ın Türkiye'nin siyasi gidişinden memnun olmadığı ve hayatını daha rahat şartlarda, stressiz bir şekilde yaşamayı istediği ifade ediliyor. Portakal'ın bu kararını almasına iten sıcak bir gelişme olup olmadığı, kanal yönetimi ile herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığı ise şu anda bilinmiyor.

Doğan Şentürk'ün Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı FOX haber dairesi ise Fatih Portakal'ı ikna etmeye çalışıyor. Şentürk'ün Portakal'a "Mücadeleyi bırakmayı aklından bile geçirme" dediği ve Portakal'ın dinlenmekte ısrarcı olduğu öğrenildi.

ARA VERİP GERİ DÖNEBİLİR
Fatih Portakal'ın FOX Ana haberi bırakması durumunda bir süre sonra yine ekranlara dönebileceği de gelen bilgiler arasında. Portakal'ın özellikle yaşadıkları eve kadar haberlerinin yapılması, yapılan aleyhte haberlerden dolayı tepkili olduğu biliniyordu.

Portakal'ın bir süre ara verdikten sonra geri dönmesi de ihtimaller dahilinde. 

TELE 1'DEN TEKLİF
TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, FOX'tan ayrılamsı gündemde olan Fatih Portakal'a teklifte bulundu. Sosyal medya hesabından yayınladığı mesajıyla Portakal'ı TELE 1'e davet eden Yanardağ şunları söyledi: 

"Eğer doğruysa Fatih Portakal arkadaşımıza TELE 1’in kapıları açıktır.”

PORTAKAL, BAŞKA KANALA GEÇMEYECEK
Fatih Portakal'ın ayrılık kararının arka planında yeni bir kanal olup olmadığı da belli oldu. Portakal, yeni bir kanala geçmeyecek ve dinlenmeye çekilecek.

KÜÇÜKKAYA AÇIKLAMA YAPACAK
Fox TV'nin bu kararın ardından hızla yeni bir isim için harekete geçtiği ve bir isimle anlaşma da sağlandığı öğrenildi. Bu hafta ortasına kadar yeni ismin de açıklanacağı belirtildi.

Fatih Portakal'ın yerine geçmesi muhtemel isimler şunlar:

- İsmail Küçükkaya (çok büyük ihtimal)
- Cüneyt Özdemir
- Nevşin Mengü
- Selçuk Tepeli

Editör: TE Bilisim