(İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, gerek kurum içi gerekse gazetecilere yönelik "Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı" düzenledi.

İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüklerinin yanı sıra sorumluluk bölgelerinden gazetecilerin de hazır bulunduğu iki günlük çalıştaya Bursa'dan; İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı ve İGF Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir ile İGF Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi katıldı.

TÜRKİYE'NİN İLETİŞİM VİZYONU ANLATILDI

İstanbul Wow Hotel'de düzenlenen çalıştayın açılışını yapan İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye'nin iletişim vizyonunu anlattı.

2023, 2053 ve 2071 vizyonu ile ilgili detaylı sunum gerçekleştiren Altun, Türkiye Marka Ofisi'nin önemli ve acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek, en temel amaçlarının her şeyden önce Türkiye markasını güçlendirmek olduğunu söyledi. Altun, yürütülen çalışmalarla ülkenin mevcut potansiyelini, kapasitesini ortaya koymaya ve tüm dünyaya Türkiye'nin gücünü ve kapasitesini doğru ve güvenilir şekilde doğru araçlarla aktarmaya gayret ettiklerini anlattı.

İGF GENEL BAŞKANI MESUT DEMİR, FAHRETTİN ALTUN'DAN SÖZ ALDI

Sunum sonrasında İGF Genel Başkanı Mesut Demir, İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’u yeni yılın ilk ayında Bursa’da gerçekleştirecekleri Uluslararası İnternet Gazeteciliği Çalıştayı’na davet ederek katılım sözü aldı. Demir, İGF’ye gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı Altun'a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Bilişim güvenliği, sıfır atık, iş sağlığı ve güvenliği gibi konuların da ele alınacağı çalıştayda, bölge müdürlüklerinin kendi bölgelerine ilişkin faaliyetlerine ve sorunlarına yönelik sunum ve çözüm önerileri de değerlendirilecek. İki günlük çalıştayda ayrıca; kamu personelinin sosyal medya kullanımında ve harcamalarda dikkat etmesi gereken hususlar da masaya yatırılacak.

Kaynak: igf