KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, haber alma özgürlüğünün, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin anayasasında güvence altına alındığına işaret etti.

Toplumun tarafsız, eksiksiz ve doğru haberlerle bilgilendirilmesinin, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından birisi olduğunu vurgulayan Yavuz, demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın kuruluşlarının önemli toplumsal görevi ifa ettiğini kaydetti.

Vali Yavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız şekilde halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız, bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Yaşadığımız bu zorlu pandemi sürecinde alınan kararların ve uygulanan tedbirlerin hızlı ve doğru şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılmasında basınımızın etkisi inkar edilemez. İlimizde de kamuoyunu aydınlatıcı görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının, aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, Kocaeli'nin sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine, sorunların çözümüne, gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Ebediyete irtihal eden basın çalışanlarına Allah'tan rahmet diler, görevi başında bulunan tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım."

Kaynak: aa