Daha önce “Tırnak İçinde”, “Tek Tanığım Gökyüzü”, “Dünün Birinde”, “Temmuz”, “Kuzey’in Maceraları” ve Babamla Ben” adlı kitapların yazarı, gazeteci yazar Mevlüt Soysal’ın yeni kitabı “Benim İçin Bir Şeyler Hatırla” isimli son kitabını 16 Nisan Cumartesi günü imzalayacak.

Kanes Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan 272 sayfalık kitap, Soysal’ın pandeminin ilk ve en zorlu döneminde kaleme aldığı birbiriyle bağlantılı öykü ve denemeleri içeriyor.

FELSEFİK İRDELEME

Özellikle pandemi döneminin ortaya çıkardığı umutsuz günlerde iyilik, kötülük, yalnızlık, mutluluk başta olmak üzere birçok kavramı felsefik olarak irdeleyen Soysal, müzik, tiyatro edebiyat alanında etkilendiği isimlerin kendi üzerindeki etkilerini de edebi bir dille ortaya koyuyor. Soysal öte yandan dünkü anılarından yola çıkarak bugüne ait göndermelerde bulunuyor.

HER ŞEY NE KADAR BERBAT

Soysal’ın “Benim İçin Bir Şeyler Hatırla” adlı kitabının arka kapağında şu ifadeler yer alıyor: “Bir sabah, odamın penceresinin önünden tek bir arabanın dahi geçmediği yolu, insan sesinin kulağıma ilişmediği caddeyi, özgür köpeklerin hırıltısı dışında hiçbir şey duymadığım sokağı seyrederken aklıma kızım geldi. Dedim ki: ‘Her şey ne kadar berbat!’ Benim İçin Bir Şeyler Hatırla, bu berbat zamanların umutsuz bıraktığı bir adamın kızına söyledikleri ya da söylemek istediklerini kâğıda dökmesidir, hepsi bu!”

İMZA YERİ 16 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ MİMARLAR ODASI TARİHİ BİNADA

Mevlüt Soysal “ Benim İçin Bir Şeyler Hatırla” isimli kitabını 16 Nisan 2022 Cumartesi günü 13.00-18.00 saatleri arasında Ömerağa Mah. Levent Ersoy Sok.NO:2 D:2 İzmit Kocaeli adresindeki MİMARLAR ODASI/ Tarihi binada imzalayacak.

Editör: TE Bilisim