Hayvanının yükünü eşinin üzerine yıkan, çocuğuna çobanlık yaptıran, kentte kahve köşelerinde pinekleyen, köyde ya çeper dibinde, ya da küf kokan köy bakkalında dedikodu yapan, kirli şapkasıyla oynayarak zaman geçiren köylünün devrimci değil, eylemci köylü olmasını bekler misiz?..
Bilmem ama benim bildiğim köylü o sizin bildiğiniz köylü değil, atadan/deden kalma, üzeri metrelerce toprakla örtülü ahırlarda yaptığı hayvancılıkla, kilosunu bir bardak çaya bir yıl öncesinde mandıracı ya teslim eden köylüdür..
Ve benim bildiğim köylü eylem nedir, nasıl yapılırı bilmediği gibi kendi hakkını bile aramaktan aciz, meydanlara getirdiği bir ineğini oradakilerden hiç birisinin, ‘Siz burada ne iş yaparsınız?’ diye sormadığı ve havadan para kazanan cambazlara kaptıran köylü olduğunu iyi biliyorum..
Bu nedenle şaptan hayvanları telef olan, kaba yem bulmakta zorlanan ve memurlarımız, esnaflarımız gibi bankalarca haciz edilen köylüden ben bir eylem, bir hak arama hareketi beklemiyorum..
Ve ‘Yok sen yanılıyorsun?’ diyenleriniz varsa o zaman sorumu yeniliyorum
Hani nerede o eylemci ruhlu köylü?
Hele gösterin bana bir fotoğrafını çekip, haber yapayım..

*Dün ile bugün ne değişti?

2013 Yılında yazdığım bir yazıyı görünce bugünü hatırlayıp, değil cumhurbaşkanına, onun ilçe hatta belde başkanına ulaşmanın zor olduğuna yönelik yazdığım yorumum da ne kadar saf dillilik yaptığımı anlayıp, gülümsüyordum.
Çünkü yazının üzerinden yıllar geçtiği gibi korumaların ve aşılamaz duvarlarında bir hayli artığını hatırlıyor, yıllar önce yazdığım yazıma konu olan bakanın da adının, sanının ve makamının bugün yok olup gittiğini de 'Ey padişah unutma bu dünya sana da kalmaz..' sözünü hatırlıyor nice şan, şöhret hatta 'güzelim' diyerek burun kıvıranların bugün gönül ve kalplerden olduğu gibi gözlerden de yok olduğuydu..
İşte yıl 2013 ve o yazı..

*Bölge ne ile anılır?

Hayvancılık ve Tarımla..
Peki geçen hafta sonu Ardahan’a kim gelmişti?
Tarım ve Hayvancılık yetmedi Gıda Bakanı..
Peki siz hiç çoğu polis ve korumalar, bürokratlar olmak üzere 50-60 kişi ile karşılanan bir bakan gördünüz mü?

Sizi bilmem ama ben gördüm..
Hem de gece gelip, gündüz panik içinde ve adeta kaçarak/kaçırılarak Ardahan’dan ayrılan Gıda, yetmedi Hayvancılık, o da yetmedi Tarım Bakanı Mehdi Eker’i ve onun iflas eden AK Parti Ardahan İl ve İlçe Teşkilatlarını..
Bilmem ama sanırım bu geliş son gelişti..
Ve sanırım bakan bey ile birlikte bu teşkilatlarda gözden geçirilir..
Çünkü tarım ve hayvancılık bakanının Ardahan’a son gelişi vekilin, teşkilatın iflasını ilan etmiştir..