O ışık sönecek olsaydı, yaklaşık yüz yıldır hoyratça saldırılara rağmen sönerdi.

O ışık asla sönmez. Çünkü o ışığı, o meşaleyi yakan tüm dünyanın kabul ettiği bir liderin yaktığı ışıktır.

O ışık, karanlıkları aydınlatan güneşin sonsuzluğu gibi bir ışıktır.

O ışık, kurtuluşun ve yeniden varoluşun kıvılcımlarını tutuşturan ışıktır…

O ışık şanlı ve kutlu 19 Mayıs ışığıdır.

Öncelikle bu bayramı Türk Gençliğine armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına Cumhuriyet Kuşağı olarak şükranlarımızı sunuyor ve rahmetle anıyoruz.

1918 yılında biten Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuzun büyük bir çoğunluğu işgal edilmişken yurdumuzu işgalden kurtarmak için gece gündüz çalışan ve planlar yapan Gazi Mustafa Kemal 16 Mayıs 1919 günü bindiği köhne Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan Anadolu’ya doğru yol almıştı.

Vatanın üstünde dolaşan kara bulutları dağıtmak için sabırsızlanan Gazi Mustafa Kemal’le birlikte Anadolu insanı da sabırsızlanıyordu.

Çünkü o Anadolu halkı yaklaşık elli yıllık bir esaretten kurtulmak istiyordu. İstanbul’dan yakılan aydınlanma meşalesinin seferi, üç günlük zorlu ve yorucu bir yolculuğun ardından yakılan kurtuluş meşalesi 19 Mayıs 1919’ da Samsun ufuklarında bir güneş gibi doğdu ve Anadolu’yu aydınlatmaya başladı.

İşte; *O güneş ki, tüm Anadolu’yu aydınlatmaya yetiyordu."

*O güneş ki, tüm karabulutları dağıtmaya masmavi gökyüzünü ışıl ışıl yapmaya yetiyordu.

*O güneş ki, tüm kurtuluş mücadelesinin kıvılcımlarını da tutuşturmuş oluyordu. *

O güneşle birlikte başlayan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos 1922’de vurulan son darbe ve 9 Eylül 1922’de son düşmanın da denize dökülmesiyle tüm yurdu aydınlatmış ve ülkeye özgürlük getirmiş oldu.

O ışık asla ve asla sönmeyecektir.

Çünkü ışığın meşalesi bugün Z Kuşağı dediğimiz çalışkan, akıllı, zeki, nitelikli, aydınlığa ve bilime koşan Türk Gençliğine emanet edilmiştir. Gençliğin yolu, Mustafa Kemallerin yoludur.

Bu nedenle Türk gençliğine armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı sivil asker hepimize, herkese ve her kesime kutlu olsun.