BDDK taşıt kredisi limitinin arttırıldığını duyurmasının ardından vade sayısının da artması ile birlikte ikinci el otomotiv piyasası da hareketlenmeye başlıyor. İSTANBUL (İGFA) - Sıfır araç fiyatlarındaki artış, tüketiciyi yine ikinci ele yönlendiriyor.

Türkiye’nin önde gelen 2.el otomobil ilan platformu arabam.com, şubat ayının ilgi çekici ikinci el ilan verilerini paylaştı. Şubat ayında en çok 100.000 TL – 150.000 TL aralığındaki araçlar ilanlarda görüldü ve bunları 2016, 2012 ve 2017 model araçlar oluşturdu.

Şubat boyunca en çok ilan verilen 5 kategori, 10 marka, 10 otomobil modeli ve yılı, 10 arazi/SUV/Pick-up modeli, yakıt türleri, vites türleri, motor hacimleri, km. değerleri gibi temel verilere göre kategorize edilmiş ikinci analizi şöyle: Şubat ayında ilanların yüzde 68’ini otomobiller oluşturdu. Otomobilleri hafif ticari araçlar, arazi araçları, ticari araçlar ve motosikletler izledi. Traktör ve tarım iş makinaları gibi ilanlar ise yüzde 2’lik dilimde yer aldı.

EN ÇOK İLAN VERİLEN 10 MARKA

İlanlarda Şubat ayında zirve Fiat markasının oldu. Bu markayı sırasıyla Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda izledi. İlanlara model özelinde bakıldığında en çok ilan verilen otomobil modelleri Clio, Megane, Astra ve Focus oldu. Bu dört modeli ise sırasıyla Corolla ve Passat takip etti.

Kaynak: igf