Sık sık Çin Ajanı olduğu yönünde suçlamalarla karşı karşıya kalan Doğu  Perinçek bu günlerde ortada görünmeyip, adeta yok olsa da o ve onun anlayışında olanların etrafını sardığı sarayın şu an içinde bulunduğu sıkıntının başını çeken nedenin onları dinlemek olduğu da konuşulanlar arasında.
Ve en önemlisi Saraya yaklaşıp, onu yanlı yönlendirdikten yani her zamanki görevini yaptıktan sonra ortadan kay bolduğu da ileri sürülen diğer bir iddia.
Halbuki TİP'li Behçiye Boran'dan sonra çok da ciddiye alınmayan ve tam bitti derken bir zamanlar revaçta olan Ergenekon Davasından sonra yeniden gündeme gelip, Türk siyasetinin önemli aktörlerinden olmaya başlamış ve bugün havuzun içine giren Aydınlık Gazetesinin manşetlerine baktığınızda AK Parti’nin yıllardır %1’i geçip, iktidar olmayan Perinçek’in politikasını hayata geçirmeye çalıştığı yönünde çokça gündeme gelmişti.
Çünkü bir zamanlar Abdullah Öcalan ile halay çeken ama bugün gazetesine attığı manşetler ile İçişleri Bakanından, Genelkurmay Başkanından daha öte bir görev üstlenen Doğu Perinçek ne yazı yorsa AKP iktidarı da onu uygulamaya çalışıyordu.
Ve bir zamanlar Güneydoğu’da yaşanan manzaraların İsrail-Filistin görüntülerinden öteye geçmesinden büyük katkısı olduğu belirtilen Perinçek’in yönetimindeki Aydınlık gazetesini okuyup, yazılanları hayata geçirmeye çalıştığı ileri sürülen AK Parti’nin ülkeyi nereye doğru götürdüğü de kendisi de anlamış değil.
Çünkü sarayın akil adamları arasında olduğu ileri sürülen ve barış süreci ardından ölen çocuklar, öldürülen siviller, vurulan güvenlikçilerin sayısının her geçen gün artmasından da payı olduğu ileri sürülen Perinçek gibilerinin sarayı yanıltması ardından hala şaşkınlık yaşamakta.
Ve yine o dönemki lideri ile halay çeken aynı Perinçek'in PKK’nın de savaşı dağdan indirip, kent merkezlerine yayma isteği de birçok ölüme neden olsa da hala aynı görüşte olan iç çatışma ve bölünme istemeyen halkın engeline takılmış ve kafa karıştıran sözde akil adamlarının ama ajan olarak suçlananların bu sessizliği siyasi cinayetlerinde içinde olduğu yeni oyunlar içinde olunmasından korkulmakta.
Kısacası bir dönem APO ile halay çeken bugünki Vatan Parti’sinin Genel Başkanı Perinçek’in düşüncelerini ve Aydınlık Gazetesinin yazdıklarını hayata geçirmeye çalışan AK Parti’nin Güneye hatta tüm kentlerin karakol ve resmi binalarının önüne aktardığı asker, tank, top ile çözmeye çalıştığı Kürt Sorunu görülmek istenmese de birçok sorun ve sıkıntının altında olan asıl sorun olarak gün geçtikçe daha ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor gibi.
Çünkü İstanbul’dan Ardahan'a kadar gelirken gördüklerim ve kent giriş yollarının 'Güvenlik kontrolü' adı altında daraltılıp, her dönem fikirleri iflas eden Perinçek gibilerinin dediklerini yapan AK Parti'nin bir hayli zorda olduğunu görüyoruz...