Özel bir TV kanalında canlı yayına katılan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

Kurdaki artışın A’dan Z'ye her şeye zarar verdiğini kaydeden Babacan, "Bir buçuk aydır 18 il, 40 ilçe merkezinde program yaptım. Çiftçinin en önemli şikâyeti girdi maliyetleri. Gübre fiyatları, ilaç fiyatları, sulama için kullanılan elektrik fiyatları bir yılda ikiye, üçe katladı" dedi.

Erken seçim iddialarıyla ilgili de konuşan Ali Babacan, “Siyasi çevrelerle görüştüğümüzde erken seçim çok gündemde olan bir konu ama Sayın Erdoğan’ın böyle bir ortamda seçime gidip de iktidarını kendi eliyle kaybedecek bir adım atacağını düşünmüyorum. Erken seçim nasıl olur? Şu anki ortaklık çatlarsa. O da tabloyu görüyor. Desteğin hızla eridiğini görüyor. Böyle bir ortamda seçime gitmek istediğini zannetmem. ‘Acaba biraz daha toparlar mıyım, içeride veya dışarıda yeni büyük gündemler oluşturarak desteği çoğaltabilir miyim’ diye çabaya girecektir ama yapamayacak. Şu anki iktidar bir ortaklık, unutmayalım. Artık çatlaklar var ve taşıması zor bir yük haline geldi” diye konuştu.

Kaynak: igf