9 günlük bayram ve yaz tatili boyunca bilgisayarın başına oturmayıp, tv yayınını, yazıları, haberleri görmezden gelip, bayram ve tatil tembelliğini doyasıya yaşamak için memleketimi dağ, taşını gezerek atlatmaya çalıştım.
Ama arada, sırada yani mesleğimin güdüsüne dayanamayıp, sorunlar başta olmak üzere yaşananları gerek görüntülü gerekse yazı ile siz okurlara aktardığımın farkına vardıran bir mesaj ve mesaj ile gelen bir alıntı yazıyı okuyup, ele aldığım bu yazım ülke genelinde yaşanan ve Ardahan'a kadar uzanan bir konuya kadar geldi.
Önce akademik çalışmaları ile değil, 9 makamda görev alıp, dokuzundan da maaş alıp, almadığı tartışılan Ardahan Üniversitesi rektörünü canlandırıldığı skeçte oynayan ünlü sanatçı Onur Buldu'nun "Ben bu beyefendiyi oynamıştım" paylaşımını yapan ve sosyal medyada gündem olan skeçi izledim.
Sonra bu konuyla ilgili aşağıdaki bir mesajı yaptığım haberin altına yazıldığını görüp, okudum.
Daha sonra İstanbul'da ki bir dostumun beni his etmişçesine whapsaptan attığı alıntıyı okuyunca bugünkü yazıma kaynak olarak alıp, sizlerin de okuyup, yaşadıklarımızı yorumlayıp, değerlendirmesine bıraktım.
İşte 41 yerde maaş alanların olduğu ülkede yaşananları özetleyen yani yaşananlara bakan vatandaşın '10 YERDE GÖREV ALAN REKTÖR ON MAAŞ MI ALIYOR?!. ' başlıklı haberime bakışını ortaya koyan o facebook mesajı Ve whapsatan gelen o mesajın devamının hep yapıldığını anlatan bir alıntı.

**Fakir Bey Merhaba.. On sene düşünsem rektör mehmet biber'i savunacağım aklıma gelmezdi; bunların hepsinde maaş almadığını alamayacağını sende biliyorsun ama haberleştirirken sanki alıyormuş algısı oluşturmak etik mi? bir rektörün aldığı bir maaşın yanında kaç makama vekalet ederse etsin bir vekalet ücreti alır o da cuzi bir şeydir. açıköğretim koordinatörlüklerine gelince her üniversitede sınavların olduğu, her görev alan temsiliyeti kadar ücret alır(maaş değil) yolluk-gecici görev-sürekli görev vesair hususlar her kademedeki memurun bu işlerle ilgili görevlendirilmeleri olursa ücrete tabi olur ki o da görevi ifa ederken harcadığını hiçbir zaman karşılamaz. vicdanım gereği bu hususiyetin gereklerini yazdım ki insanlar zanla kul hakkına girmesinler. selamlar

**Ve memleketi özetleyen o alıntı yazı..

Amerika'nın NewYork şehrinde bir soygun sırasında hırsız banka içindeki çalışanlara bağırdı..!!
Kıpırdamayın para devletin, hayatınız da sizindir.
Yani herkes sessizce uzansın..!!
"Buna anlık akılla ikna denir.!!"
Hırsızlar çalmayı bitirince üniversite mezunu olan en genç hırsız, ilkokul mezunu en yaşlı olan hırsıza dedi ki: Reis kaç para aldık sayalım.
Liderleri olan yaşlı hırsız bozuldu ve ona dedi ki: Aptal mısın? Bu çok para ve saymamız uzun sürer, bu gece ne kadar para çaldığımızı haberlerden öğreneceğiz..!!
 "Bunun adı tecrübe"
Hırsızlar bankadan çıktıktan sonra banka müdürü şube müdürüne  'polisi çabuk ara' dedi.
ama şube müdürü ona dedi ki: Bekle 10 milyon dolar alıp kendimize saklayalım daha önce zimmetimize geçirdiğimiz 70 milyon doları da ekleyelim..!!
"Buna akışına yüzmek ve durumu lehine çevirmek denir..!!"
Banka müdürü dedi ki: yani her ay soygun olsa çok iyi olur..!!
"ve buna çok ileri gitmek denir"
Ertesi gün haber ajansları bankadan 100 milyon dolar çalındığını bildirdi..!!

Hırsızlar parayı tekrar tekrar saydılar. Her seferinde miktar 20 milyon dolardı. Hırsızlar çok sinirlendi. 20 milyon dolar için hayatlarını riske attılar..!!
Banka müdürü suya sabuna  dokunmadan 80 milyon dolar aldı..!!
Maskeli hırsız ile kıravatlı hırsız arasındaki farklı bilgiydi..!!
"Bunun da adı bilgi altına eşittir..!!"
Banka müdürü milyoner olduğu için
gülümsüyordu. borsadaki tüm kayıplarını bu soygunla telafi etmişti..!!
"Bunun adı da risk almaktır "
Gerçek hırsızlar çoğunlukla yüksek rütbeli olanlardır. Ama "hırsız" olarak tanınanlar hep ev ve cüzdan hırsızları olacaktır..!!"
(alıntıdır)
Evet, bende bir şey demeden ve 'Rektör 10 Maaş Almaz' diyerek haberimin altına yorum yapıp, aslına yaşananları özetleyen okurumun 'bir rektörün aldığı bir maaşın yanında kaç makama vekalet ederse etsin bir vekalet ücreti alır o da cuzi bir şeydir. açıköğretim koordinatörlüklerine gelince her üniversitede sınavların olduğu, her görev alan temsiliyeti kadar ücret alır(maaş değil) yolluk-gecici görev-sürekli görev vesair hususlar her kademedeki memurun bu işlerle ilgili görevlendirilmeleri olursa ücrete tabi olur ' çok şey anlatan mesajı ile bugünkü yazımın bir alıntı olarak yazıldığını ve alıp, arşivinize olmazsa da beyninize lanse edip, yaşadıklarımızı değerlendirmenize bıraktım..