Sol gözünü 20 önce kazada kaybeden ve sağ gözünde de reaksiyon yaşayan Evgeni Nikolov,Okan Üniversitesi Hastanesi Doç. Dr. Hasan Basri Arifoğlu tarafından ameliyat edildi. 

Ameliyattan sonra artık gördüğünü söyleyen Evgeni Nikolov(48), “Ameliyattan önce kesinlikle hiçbir şekilde görmüyordum. Doktor Hasan’a tedaviye gelmeden önce Sofya’da karşılaştık. Orda gördükten sonra yaptığı işleri gördükten sonra İstanbul’a gelmeye karar verdik. Hiç görmem yoktu. Parmak çizgilerimi dahi göremiyordum. Ta ki bu ameliyata girene dek. Ameliyattan çıkıp odaya geldiğim de artık görebiliyordum. Hiç görmeyen gözüm Hasan Bey sayesinde artık görebiliyordu. Tek başıma yürüyemiyordum ama ameliyat sonrası artık tek başıma yürüyebiliyor, ihtiyaçlarımı da tek başıma karşılayabiliyorum" dedi.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hasan Basri Arifoğlu,  " Hasta Evgeni Nikolav son 10 yıldır kendi başına hareket edemez duruma geliyor. Tedavi için bize gelen Nikolav'ın tedavisinde, kataraktında dokular o kadar sert ve dokular birbirine o kadar yapışıktı ki tek tek dokuları birbirinden ayırdık. gözün beyaz kısmına (sklera) merceğimizi yerleştirdik. Kataraktı aldıktan sonra vitrektomi işlemi yaptık. Bu dokularda birikmiş olan vücudun salgıladığı oto antikorları yani savaşan hücrelerin sebep olduğu zarları dokulardan temizledik. Ameliyat sonrasında ilaçlarla hastalığı kontrol altına aldık. Bu şekilde de hastada daha rahat görür hale gelebildi” açıklamasında bulundu.

Kaynak: igf