BİLECİK (AA) - Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Kulak Burun Boğaz (KBB) kliniğinde baş-boyun kanseri ameliyatlarının yapılmaya başlandığı bildirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden (BŞEÜ) yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rıza Dündar, baş-boyun kanserlerinin kompleks bir tedavi süreci, büyük boyutlu ve uzun süreli ameliyatlar gerektirdiğini belirtti.

Bu ameliyatlar Bilecik'te yapılamadığı için vatandaşların çevre illere gitmek zorunda kaldığını aktaran Dündar, "Bu da bir mağduriyete sebep oluyordu. Gırtlak kanseri, sinüs kanseri, boyun kanserleri gibi hastalıkların ameliyatlarını artık Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapabiliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığına kavuşmasında bu önemli görevi üstlenmekten dolayı mutluyuz." ifadelerini kullandı.

İki ay gibi kısa bir sürede ileri kulak ve kanser cerrahisi alanında çok sayıda ameliyat gerçekleştirildiğini bildiren Dündar, ışın tedavisi, radyoterapi, kemoterapi gibi tedavileri süreçlerinin de ilde yapılmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: aa