Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, kalp krizi riskini azaltmak için uzak durulması gereken yiyeceklerin başında 'beyaz çikolata'yı saydı.İSTANBUL (İGFA) -Kalp krizlerine genellikle koroner kalp hastalığı neden olur. Koroner arterleri tıkayan madde, kolesterol birikintileridir. Kolesterol, normal bedensel işlev için hayati öneme sahiptir ancak çok fazla olması da zararlıdır.

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, sağlıksız bir yemek, karaciğerde yapılan ve parçalanan yüksek kolesterole yol açabileceğine dikkati çekti. “Çok fazla doymuş yağ içeren yiyecekler yemek, karaciğerin kolesterolü kullanma şeklini değiştirir" diyen Dr. Çaynak, "Diyetinizde bunları azaltmaya çalışmalısınız” diyerek, kalp krizi riskini azaltmak için uzak durulması gereken yiyecekleri sıraladı.

Birçok gıdanın üzerinde doymuş ve doymamış yağların bir listesi olduğunu belirten Dr. Çaynak, "Doymuş yağ oranı yüksek yiyecekleri kesmeye, daha fazla doymamış yağ içeren yiyeceklerle değiştirmeye çalışın. Beyaz çikolata, şekerleme, kek, puding ve bisküvinin yanı sıra  hamur işleri, börek ve poğaçadan da uzak durulması gerektiğini belirten Dr. Çaynak, "Sosis, hamburger, pastırma ve kebap gibi yağlı etler, margarin, palm yağı, hindistan cevizi, Hindistan cevizi kreması, hurma yağı, krema, süt, yoğurt, krem peynir gibi tam yağlı süt ürünlerinden uzak durulmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: igf