(İGFA)- Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hizmet veren Vefa Konağı, hareketli bir yaşama başlıyor. Haftanın üç günü sağlıklı bir yaşam için 65 yaş üstü vatandaşlara verilecek olan spor hizmeti sürdürülüyor.

Yaşlılara verilen hizmet hakkında konuşan Yaşlı Hizmetleri Birim Sorumlusu Nalan Öztürk, “Sağlıklı Yaşam Programı kapsamında haftanın üç günü 65 yaş üstü büyüklerimizin katıldığı egzersizlerimizi Hürriyet Parkı içerisinde bulunan Vefa Konağımızda yapıyoruz. Spor hocamız eşliğinde nefes ve hafif fiziksel egzersizler yapıyoruz.

Yaşın ilerlemesi ve özellikle pandemi döneminde artan hareket kısıtlığı nedeniyle eklem sertliği, kemik kırılmaları, kilo alımı ve kas kaybı gibi şikâyetlere yol açmakta. Her gün yapılacak olan 40 dakikalık egzersizler sorunların çözümüne fayda sağlamaktadır. Vefa konağımızda yapılan kültürfizik hareketleri yaşlılarımızın kas gücü, denge ve esnekliklerini artırmakta olup fiziksel olarak taşıdıkları mevcut durumlarını en üst seviyeye çıkarmakta ve ağrılarını azaltmaktadır. Ayrıca psikolojik ve sosyal açıdan da rahatlamalarını sağlamaktayız. Özellikle kontrollü nefes egzersizleri kişiyi depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve dikkat eksikliği gibi rahatsızlıklarının azaltılmasında yardımcı oluyor” dedi.

Kaynak: igf