Yazıma başlamadan önce muhalefetin belediyelerinin TKP, PKK, KCK, MHKP; TİKKO kaydı olanları işe aldığını iddia eden Soylu ve Erdoğan'ın neden aynı muhalefetin kurdukları kooperatiflerin başına kendi eşlerini, akrabalarını getirdiğinden bahsetmez ve niye partilileri ile kendileriyle ortak olanlardan bahsetmezler diye merak ederim.
A Haber'in kaptan köşkünde olduğu havuz medyadan kaçıp, ulusalcı tayfanın haber kanallarına yönelenlerinin iki tarafında birbirinden farklı olmadığını, olan tek farkın A Haberin başını çektiği havuzun dediklerinin tersini savunmaktan öteye geçmeyen haberler izlemek zorunda kalmakta.
Bununla yetinmeyen ulusalcı tayfanın havuz medyasının temsilcileri ve sunucularının da haber vermektense siyasilerden öte uzun uzun konuşup, haberi vermektense yorum yaptıklarını görürken aynı tayfanın besleyicilerinin beyincik altlarında olanı aktardığını da anlıyoruz.
Bunun en bariz örneği İçişleri Bakanından sonra AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta İstanbul Büyükşehir Belediyesinde olmak üzere CHP'nin başını çektiği yerel yönetimlerin işten çıkardıklarının yerine TKP, PKK, KCK, MHKP; TİKKO suçlamaları ile fişlenmişleri işe aldığını belirttiğini ama gelipte bunları işten alıp, tutuklamadıklarını her haber ve yorumlarında dillendirmeleridir.
Yani daha önce kendilerini oraya taşıyan halkın oyları ile seçilmiş olan HDP'li Belediye başkanlarını, meclis üyelerini çeşitli suçlamalarla alıp yerlerine kayyum atayan anlayışın bu kez gelip, HDP'ye, radikal sola, kendilerinden daha devrimcileri de alması, işten çıkarması için Soylu'yu ve Erdoğan'ı tahrik ediyorlar. Ya da işaret ediyorlar..
Bunun diğer bir açık örneği de İmamoğlu'nun Soylu'nun bu yöndeki açıklaması ardından ortaya çıkıp, '557 tane terör örgütü var diyorlar. Bende gelip onları hemen alacaklar diye bekledim' diye sözde açıklama yapması aslında gelin alın demekten başka bir şey değil..
Buna birde Halk TV, KRT gibi kanalların haber diye bu iddiaları sıkça gündemde tutup, iyi niyet adıyla gölgeledikleri asıl faşist ulusalcı düşünceleri olan ve kendilerinden daha devrimci, solcu olan ama TKP, PKK, KCK, MHKP; TİKKO diye fişlenenlerden asıl rahatsız olanların kendilerinin olduğunu açıkça ortaya koyan 'Her nedense bir soruşturma başlatılmadı' demelerini ekleyin...
Çünkü bunların suçlu olmadığını bildikleri halde kendilerinde engel olduğunu ve onların da işten alınıp, tutuklanması halinde 'ne yapalım heval, arkadaş, dostum, kardeşim biz değil iktidar sizi aldı' deyip, daha rahat hatta AK Parti veya sistem anlayışı içinde bir anlayışla yereli yönetme rahatlığını aradıklarını anlarsınız.
Evet, aslında kendisinden farklı olmayan ve asıl kavganın kendilerine yakınlara yeni kapılar açmak olduğunu anladığınız sözüm ona solcu olan ama aslına baktığınızda ulusalcı tayfanın başını çektiği yerel yönetimlerin, belediyelerin ve onların A Haberi geçen kanalları, gazetelerinin asıl amacı kendisinden olmayana terörist diyen iktidarı daha da tahrik edip, önlerinde engel olduklarını düşündükleri ama seçimlerde aldıkları destekleri dolayısıyla bir şey diyemediklerini Soylu ve Erdoğan'ın eliyle yerlerine kayyum atadıkları gibi yollarını temizletmek..
Ve bu ülkede mevcut iktidar anlayışı ile ulusalcı, milliyetçi, muhafazakâr muhalefetin birbirinden farklı olmadığını anladığımız A Haber'deki gibi Halk TV, KRT'de aynı anlayışın sistem havuzun da olduklarını anlamak çok zor değil..
Çünkü onların iktidarlarının keyfi devamı için Kürt Memet Nöbete..