Mevsim yaz, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları daha çok düğün mevsimi, son birkaç yıldır pandemi dolayısı ile ertelenen düğünler birbiri ardına yapılmaya gençler dünya evine girmeye devam ediyor.

Bizim memlekette düğünler ve cenazeler birbirlerini uzun zamandır göremeyenler için adeta birer buluşma anıdır, birbirleri seven sayan yıllara sarih dostlukları bulunan kim varsa böylesi zamanlarda mesafe tanımaksızın bir arada olmaya özen gösteriyorlar.

Bizde cemiyet hayatını seven birisi olarak elimizden geldiği ölçüde bizi hatırlayan değer veren dostlarımızın bu tür etkinliklerine elimizden geldiği kadar katılmaya onlarla birlikte olmaya özen gösteriyoruz.

Son iki aydır özellikle hafta sonları masamızın üzerinde bulunan davetiyeleri iyiden iyiye kontrol ediyor, notları alıyor, saatleri birine çakıştırmadan arkadaşlarımızla birlikte etkinliklere katılıyoruz.

Bizim yaş grubumuzun önemli bir kısmı şu sıra emeklilik dönemini yaşıyor, Serbest ticaret yapanlar ise bütün gün iş güç derken yıllar yılı bir arada yaşadığı dostlarına zaman ayırmakta zorlanınca imdada bu tür etkinlikler yetişiyor.

Özellikle düğünlerde rezerve yer olmadığından herkes bir şekilde boş bulduğu bir masanın çok sayıdaki koltuklarından birisine ilişiyor, İşte o an sağınıza solunuza baktığınızda her siyasi partiye, her dünya görüşüne mensup arkadaşlarımızı görüyor seviniyorsunuz.

Böylesi buluşmalarda her ne kadar iş dönüp dolaşıp siyasete geliyorsa da biraz anlayışlı olan hayata tek pencereden bakmayan “dünyada beni görüşümden başka hiçbir fikrin doğruluğu yoktur” diye düşünenler hariç son derece güzel sohbetler başlıyor.

O andan itibaren farkına varıyoruz ki bu ülkede yaşayanların sıkıntısı siyaset değil sadece ve sadece ekonomiktir, o sohbetler sırasında imkanı olmayanlar daha geniş imkana sahip arkadaşlarından çocuklarına iş ve daha iyi bir gelecek adına yardım talebinde bulunuyorlar.

Biz bu tür buluşmalardan ve sohbetlerden son derece büyük keyif alıyoruz, uzun zamandır iş yoğunluğu ve zaman darlığı dolayısı ile görüşemediğimiz dostlarımız ile bir araya geldiğimizde yıllar öncesini konuşmak var olan anıların üzerinden tekrar geçmek gerçekten büyük bir zevk.

Biz bütün olumsuzluklara rağmen insanımızın başka dünya görüşlerine sahip olmalarına rağmen geçmişe dayalı dostluklara çok büyük önem verdiklerini, “hatır” dediğimiz o muhteşem geleneğe halen daha olabildiğince sahip çıkmaya devam ettiklerini görünüyoruz.

Yeter ki siyasetçiler yangına körükle gitmesinler.