BURSA (İGFA) - AK Parti Bursa İl Başkanlığı Kurban Bayramı bayramlaşma programı, Merinos AKKM’de gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Salman, önceki dönem Başbakan Yardımcısı, Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, önceki dönem Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milletvekilleri, Milletvekilleri, il yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanları, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, Cumhur İttifakı partilerinin ve siyasi partilerin il başkan ve Başkan vekilleri ve STK temsilcileri katıldı.

Pandemi ile mücadele kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, sözlerine geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Mustafakemalpaşa kurucu ilçe Başkanı, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ve vefat eden tüm partilileri anarak başladı.

AK Parti teşkilatı olarak çok büyük ve güçlü bir aile olduklarını belirten Davut Gürkan, göreve geldikleri il günden bu yana ‘Azalmadan çoğalacağız’ şiarıyla her dönem olduğu gibi dilde, fikirde, gönülde bir ve beraber olarak hareket ettiklerini vurguladı.

Dünden bugüne her bir teşkilat ferdiyle, AK Parti ve sevdalıları ile birlikte yürümekten şeref ve onur duyduklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Şu an bakınca 19 yıllık Bursa teşkilatımızın hafızasını bir arada görmekten dolayı inanılmaz mutlu olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Kurucu ilçe başkanlarımızdan il başkanlarımıza, mahalle başkanlarımızdan vekillerimize; belediye başkanlarımızdan tüm kademe yöneticilerimize kadar Merinos’u Bayram Coşkumuza şahit kılıyoruz”dedi.

‘Gezilmedik sokak, alınmadık gönül bırakmayacağız’ diyerek yürüttükleri yeni üye çalışmalarında gördükleri teveccühün gurur ve mutluluk verdiğinin altını çizen Davut Gürkan, “ Yeni üye çalışmalarımızda gördüğümüz teveccüh bunu da en güzel şekilde hayata geçirdiğimizi gösteriyor. Bir bir çoğalmaya devam ederken yeni yol arkadaşlarımızla daha da güçleniyoruz. Çözüm merkezi olacağız, hizmet ve çözüm için engel tanımayacağız dedik. Pandemi dolayısıyla kucaklaşamadığımız günlerde yaşadığımızı Ramazan Bayramı’nda Türkiye’nin en büyük sanal bayramını gerçekleştirdik.  “Bakkal amca” projesiyle ihtiyaç sahibi kardeşlerimize can suyu olurken, pandemi şartlarından etkilenen küçük esnafımızın da yanında olduk. Bugün özlemlerimizi giderdiğimiz, teşkilat bayramlaşmamızda hep birlikteyiz. Tabi yine de normalleşme sürecinde pandemi şartlarına riayet etmemiz, sosyal mesafe kurallarına uymamız çok önemli. Hep birlikte birbirimizi korumaya devam edeceğiz, tüm coşkumuzla sahalara taşacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Türk Milleti’nin iyi günde de kötü günde de birlik olabilme, kenetlenebilme, tek yürek, tek yumruk olabilme kabiliyeti sayesinde binlerce yıldır Anadolu’yu vatan yaptığına vurgu yapan Gürkan, “Maziden atiye kurduğumuz köprüyü ve coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı canımız pahasına koruma kararlılığımızı en son gösterdiğimiz destanın üzerinden tam 5 yıl geçti.

Geçtiğimiz hafta, şehrimizin tüm ilçelerinde gerçekleştirilen etkinliklerle ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda hilalin altında toplanan vatandaşlarımızla, duygularımızın ne kadar diri olduğunu bir daha gördük. Bu toprakların vatanımız olarak kalması, ezanların susmaması, bayrakların inmemesi için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde Türkiye’nin geleceği için durmadan ve yılmadan her kademeden AK Parti sevdalısı ile çalışmaya devam edeceklerini belirten Davut Gürkan,sözlerini şu şekilde tamamladı:

 “Bizler, demokrasimizle, ekonomimizle, dış politikamızla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarana kadar yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.Hedefimiz, bizden sonraki nesillere, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakmaktır. Bizler, milletimizin desteğini arkamıza alarak bu ülkeyi hız kesmeden imar edebilmek için  hep çalışacağız, hep ortaya eserler koyacağız. Mazeret üretmeyeceğiz, gayret edecek, çabalayacak, koşturacağız.”

Kaynak: igf