ANKARA (İGFA)  - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında partililere seslendi. Yeni yasama yılında da milletimizi yalan ve dolandan koruyacaklarını belirterek "Izdırap artık çuvala sığmıyor" diyerek iktidar için yolun sonu gözüktüğünü söyledi. Akşener, Sarayda sefa sürenler eğlenmeye tam gaz devam ettiğini belirterek, Sayıştay raporundan çeşitli bulguları paylaştı. Kurumlardaki yolsuzluklara da dikkati çeken Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göndermelerde de bulundu.

Grup toplantısında Merkez Bankası'nın son faiz indirimi kararıyla Türkiye'nin dış borç stokunun 270 milyar lira ve kısa vadeli borcun da 101,2 milyar lira arttığını söyledi. Buna gerekçe olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın keyfi kararları olduğunu savunan Genel Başkan Akşener, "Bu artışların sorumlusu, Merkez Bankası Başkanı değildir. Çünkü kendisi, aynı çöp öğütür gibi, bürokrat öğüten bu sistemin, son kullanma tarihi yaklaşan bir bürokratından fazlası değildir. Bu maliyetlerin esas sorumlusu; Türk Devleti’ni, ucube bir sisteme hapseden, Türkiye Ekonomisi’ni, akıl dışı teorilerine kurban eden, Ve her olaydan, elini yıkayıp çıkmasıyla bilinen Sayın Erdoğan’ın, ta kendisidir" diye konuştu.

Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nu görevden alacağını iddia eden Akşener, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olaydan da, elini yıkayıp çıkmak için, Merkez Bankası Başkanı’nı yakın zamanda harcayacaktır. O nedenle, buradan Sayın Başkan’a sonradan açıkta kalmaması için, şimdiden iş aramaya başlamasını tavsiye ediyorum" dedi.

  https://www.youtube.com/watch?v=vfYabYYOvg4?start=901

Kaynak: igf