İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında üniversite öğrencisi Enes Kara'nın katıldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar dolayısıyla yaşamına son vermesi hakkında açıklama yaptı. Akşener, "İktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatinden kadın ölümlerini, genç ölümlerini silelim" dedi.ANKARA (İGFA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'deki grup toplantısında partililere seslendi.

Üniversite öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamına son vermesi hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Elinden alınan özgürlüğe, en yakınlarından gördüğü umursamazlığa ve yaşamaya zorlandığı hayatın sonucunda çıkışı intiharda bulmasına kahrolduk" diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulundu.

"Senin de çocukların var, senin de torunların var" diyen Akşener, "Bu ölümlere benim üzüldüğüm gibi senin de üzüldüğünü biliyorum. Bunun siyasi bir yanı yok. Her hafta çocuklarımız ölüyor, her hafta gençlerimiz ölüyor, her hafta kadınlarımız ölüyor. Ölümlerin ardından tweetler atmak yetmiyor, kaybettiğimiz her gencin ardından üzüntü beyanlarında bulunmak yetmiyor, katledilen her kadının ardından ağıt yakmak yetmiyor. Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatinden kadın ölümlerini, genç ölümlerini silelim" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN SARAY SEFASI SÜRÜYOR

"Sayın Erdoğan'ın, adına 'Yeni Ekonomi Modeli' dediği bu ucube dönemde atılan adımlar ekonomimizi giderek daha da kırılgan hale getiriyor" diyen Akşener, "Milletimiz her gün fakirleşiyor. Enflasyon canavarı her geçen gün paramızı da itibarımızı da eritiyor. Tüm bunlar olurken sayın Erdoğan için Saray sefası devam ediyor" dedi. İktidarlık süresince 20 yıldır söz verip arkasında durmadığını ifade eden Meral Akşener, "Polislerimizi, öğretmenlerimizi, sağlık çalışanlarımızı senelerdir 3600 ek gösterge vaadiyle oyalayan, faizle mücadeleyi yılan hikayesine çeviren, yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların bayrağına dönüşen, derdini söyleyen çiftçiyi, esnafı, öğrenciyi 'terörist' ilan eden Erdoğan söylüyor. Bir zamanlar geçmiş iktidarlardan ders alırdın şimdi ise kendi hatanı göremeyecek kadar kör, doğruları duyamayacak kadar sağır bir adam oldun. Milletin adamı olarak yola çıktın, şimdi milletin karşısına çıkmıyor, sesini duymuyorsun" dedi.

Özel sektörün varlığına karşı olmadıklarını ifade ederek, "Özel sektöre devredilmiş okullara mahkum edilen çocuklarını vermek üzere mahkum eden var olduğu bir Türkiye'de söz ediyoruz. Fırsat eşitliğinin ortadan kalktığı bir Türkiye'den bahsediyoruz" diyen Meral Akşener, "Sınıflararası geçirgenliğin sıfıra yaklaştığı bir Türkiye'den bahsediyoruz. Siz özel sektörün, zengin ailelerin, ekonomik durumu iyi ailelerin çocuklarına dair oluşturduğu okullar ve fakir fukuranın da çocuklarının gittiği, gidebildiği tarikat ve cemaatlere dair konular. Sosyal devlet olma hakkını, görevini, zorunluluğunu vakıflara, derneklere, cemaat ve tarikatlara bıraktığınız bir anlayış ile fakir fukara eğitime erişimi ne yapacak? Bedelsiz-ücretsiz kaldığı vakıf adı altında, dernek adı altında kurulmuş kurumlara, yurtlara bırakacak" diye konuştu.

KYK BORÇLARI PARTİ PROGRAMINDA

İş başına geldiklerinde parti programlarından da bahseden Akşener, KYK kredi borcu olan gençlerimizin istedikleri takdirde borçlarının çok büyük bir kısmını sosyal sorumluluk projelerinde çalışarak ödemelerini önerdi. Akşener, "Bu programda yararlanmak isteyen gençlerimiz yetenekleri, uygunlukları, istekleri doğrultusunda haftada en az bir gün 1-2 saat boyunca çalışarak borçlarını ödeme şansına sahip olacaklar" dedi. Akşener, "Programa katılan öğrenciler maddi imkanları ölçüsünde borçlarının en az yüzde 10'unu faizsiz olarak nakit olarak geri ödeyecekler. Kalan yüzde 90'ını ise sosyal sorumluluk projelerinde çalışarak ödeyecekler. Mesela 25 bin kredi borcu olan yeni mezun eğitim fakültesi mezunu bir gencimizi düşünelim. Yüzde 10'luk borcu olan 2 bin 500 lirayı yapılandıracak. Sonrasında ise kalan borcu karşısında eğitim başlığı altındaki projelerde bir sene boyunca haftada bir gün 1-2 saat çalışacak. Hem öğrencilerimiz hem toplum kazanacak" diye konuştu.

"Elbet sandık vatandaşın önüne gelecek" diyen Meral Akşener, "Yapamıyorsanız siz gideceksiniz, biz geleceğiz, biz yapacağız. İYİ Parti iktidarında ekonomiyi de memleketi de düze biz çıkaracağız" dedi.

Kaynak: igf