(İGFA) - BTP Sözcüsü Emre Polat, Lozan'da gizli madde iddialarını gündeme getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

“Peki biz petrol çıkarıyoruz, kömür çıkarıyoruz, ha bire ‘doğalgaz bulduk’ diyoruz, bunları nasıl yaptık? Hiç kimse burasını sorgulamıyor" diyen Polat, "Birilerinin işine geliyor. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bu artık bir devlet meselesi haline gelmiştir. BTP sözcüsü olarak, devletin başındaki isim olan Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum, ‘Lozan'da gizli bir madde var mıdır?’ lütfen açıklayın. Zaten madde gizli ise içeriğini değil ama olup olmadığını lütfen açıklayın. Çükü bunu başta sizin seçmeniniz merak ediyor. Bu yalanla herkes bir şeyler konuşuyor.  O yüzden Sayın Cumhurbaşkanından ‘Lozan'da gizli madde var mı, yok mu” sorusuna cevap vermesini istiyoruz.” diye konuştu.

TBMM’deki muhalefet partilerine de Lozan çağrısı yapan BTP Sözcüsü Emre Polat, "Sayın Cumhurbaşkanı cevap vermez ise TBMM'de bulunan muhalefet partilerine seslenmek istiyorum. Muhalefetin vekilleri, yetkilileri Meclis gündemine bu konuyu taşımalı, Lozan'da gizli madde var mı yok mu sorusu sorulmalı ve muhataplarından acilen cevap alınmalıdır. Neden bunu söylüyorum? Çünkü Lozan’da gizli madde yok, bunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Polat, şu anda madenlerin bir yerlere peşkeş çekilirken, Lozan'ın gizli maddesi olmadığını ancak Türkiye'nin kendi çıkarmaya kalktığı zaman Lozan'da gizli madde yalanını devreye konulduğunu öne sürerek, "Ben halkımızın biran evvel bu yalandan kurtulması gerektiğini, Lozan'da hiçbir gizli maddenin olmadığını söylüyorum” diyerek çağrısını yineledi.

Kaynak: igf