DEVA Partisi İl Teşkilatı, geçmiş dönem milletvekilleri Kerem Altun, Mustafa Nuri Akbulut, Abdurrahim Aksoy, Müfit Yetkin ve DEVA Partisi Genel Merkez Yürütmek Kurulu Üyesi Yusuf Türkmen’i ağırladı. İl Başkanı Adem Koç ve il teşkilatı genel merkez heyetini ağırladı.

İl binasındaki ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunuldu. İl Başkanı Adem Koç, “Vatandaşımızla bir araya geliyor ve dertlerine deva olabilmek adına projeler üretiyoruz. Esnafımızın dertlerini dinliyor, emekçilerin grev sürecinde kendileriyle birlikte oluyoruz. Şafak 113, 113 gün sonra vatandaşımızın sıkıntılarına çözüm olacağız. Askerlik misali şafak 112, 111 diyerek geri sayıyoruz. İş dünyası başta olmak üzere birçok kesimle bir araya geldik ve çözüm önerilerimizi kamuoyuna sunduk" dedi.

ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ

Aynı zamanda Genel Başkan Başdanışmanı olan Kerem Altun ise, “ Kocaeli'nin ülke adına çok ama çok büyük bir önemi var. Bugün ülkemizin her yanı akıyor, çarklar işlemiyor, hak ve hukukun çiğnendiği dönemden geçiyoruz. Yaşadığımız bu sıkıntılar hayatın her yerinde karşımıza çıkıyor. Vicdan sahibi bireyler değerlendirme yaptığında hiç de iyi olmayan bir dönemden geçtiğimizi görüyor. DEVA Partisi'nin diğer partilerden farkı atılımcı, demokrat, temel hak ve hürriyetlere önem veren bir siyasi parti olmasıdır. En büyük özelliğimiz, var olanların devamı olmak yerine evrensel kabullerle birlikte toplum önüne bir dönüşüm modeli koymak. Partimiz iktidar olabilmek için gece gündüz çalışmakta ve 22 eylem planımızla ülkenin nasıl yönetileceğini ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

ŞARTLAR DEĞŞİTİ

Müfit Yetkin konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Şafak sayıyoruz, AK Parti'nin kuruluşunda il başkanı olarak görev aldık ve 2 dönem vekillik yaptım. Bu parti çok iyi günler yaşadı ama sistem sonrası durum çok değişti. Değişik sistemle ülkemiz yol yürümeye çalışılıyor ama durum iyiye gitmiyor." Abdurrahim Aksoy da konuşmasında şunları belirtti: “Gelişmekte olan, aydınlanmış bu ülke insanı aydın bir ülke istiyor, biz de bu istediği partimiz üyeleriyle yapabileceğimize inanıyoruz. Genel başkanımızın bu istekleri yerine getirebilecek görüşe, dünya bakışına sahip. Vatandaşımızın bize katılarak ülkeyi kurtarmasını istiyoruz."

KENDİ EVLATLARINIZ

HDP'nin güçlü olduğu illerde HDP milletvekili adaylarının DEVA Partisi listelerinden aday olacağı iddialarına yönelik soruya cevap veren Mustafa Nuri Akbulut ise şunları söyledi: "HDP ülke parlamentosunda yer alan bir siyasi parti, hem de mecliste grup oluşturma noktasında baraj sıkıntısı olmayan bir parti. DEVA Partisi ise kurulalı 3 yıl olmuş ve 81 ilde teşkilatlanma çalışmaları sona ermiş bir siyasi parti. Partimiz seçime girme hakkını da 9 ay gibi sürede kazandı. DEVA Partisi seçimlerde ülkemizin en az 41 ilinde kendi milletvekili adaylarıyla yarışacak, ittifaklar konusu ilerleyen günlerde çok daha netlik kazanacak ama kendi logo ve adayımızla seçime girme ihtimali üzerine çalışmalarımız hazır." Programın sonunda bir kez daha söz alan Kerem Altun, “Büyükşehirlerde kendi adaylarımızla seçimlere gireceğiz. Kocaeli'nin kendi evlatları çıkacak ve seçimde kentine hizmet için vekil olarak yarışacak" dedi.

Editör: TE Bilisim