BURSA (İGFA) - İYİ Partililer, 9 yıl önce verilen sözün yerine getirilmemesine yine sıra dışı bir eylemle tepki gösterdi.

2012 yılında yapılan görkemli bir temel atma töreniyle Bursa’ya verilen hızlı tren müjdesinin yerini, büyük bir hayal kırıklığının aldığını vurgulayan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Bursa’ya üvey evlat muamelesi yapan AK Parti iktidarını kınıyoruz” dedi. Son olarak Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ın hızlı trene kavuştuğunu söyleyen Başkan Türkoğlu, ekibiyle birlikte kent merkezine oyuncak tren hattı döşeyerek farkındalık eylemi yaptı.

2012 yılında devlet yetkililerinin de boy gösterdikleri görkemli törende Bursa halkına hızlı tren müjdesi verildiğini ve projenin 2016 yılında da bitirileceğini vurgulandığını kaydeden Başkan Türkoğlu, "İşte belgeli kanıtını da o günkü ibretlik fotoğrafın yansıdığı pankartta görüyorsunuz!Yıl 2021 ve Bursalı hemşehrilerimizin gözleri komşu illerin tren yollarına bakmakla, ömürleri de diğer şehirlere getirilen hızlı trenlere özenmekle geçiyor. Aslında iktidar partisi, Bursa’ya hızlı tren rüyasını, 2008 yılından itibaren gördürmeye başlamıştı. Tam 4 yol boyunca, Bursa’ya gelen iktidar partisinin her temsilcisi, vatandaşlara hızlı tren ile ilgili olarak müjde üstüne müjde verdi. Sözünü ettiğimiz temel de nihayet 2012 yılında atılabildi" dedi.

İktidarın yapımı tek kelimeyle yılan hikâyesine dönen Bursa-Ankara hızlı tren hattı yerinde saydığını, aynı tarihlerde temeli atılan Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hızlı tren hattının da deneme sürüşleri için gün saydığını belirten Türkoğlu, "Anlayacağınız; Bursa’nın Vişne Caddesi’ndeki bebe konfeksiyoncuları kadar ihracat geliri olan Sivas’ın fendi; yılda 15 milyar doları aşkın ihracat potansiyeli olan Bursa’yı yendi!. AKP İktidarı Bursa’ya yine üvey evlat muamelesini reva gördü vesselam! O halde biz de şimdi burada ne yapıyoruz? Kent merkezine döşediğimiz raylara oyuncak trenimizi getirerek, hep birlikte seferlere başlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: igf