Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)Mardin'in Yeşilli Belediyesi ziyaret eden, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, MKYK Üyesi Alaattin Parlak burada kanaat önderleri, STK temsilcileri, teşkilatlarımızla toplantıda bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Yeşilli ilçesi Mardin’in en genç ilçesi olduğunu belirterek, AK Parti belediyeciliğini en iyi şekilde yaptıklarını söyledi.

Yeşilli halkı devletimizin en zor döneminde bile devletimizin yanında olduğumuz 15 Temmuz’de herkese gösterdiklerini belirten Başkan Demir, " 'Bizim bir sözümüz vardı. Bu ilçenin makûs talihini yeneceğiz. Artuklu’nun başkentinde yıldızı parlayan bir ilçe yapacağız' dedik. Ama önce alt yapıdan başladık. Şimdi üst yapıya sıra geldi. Mardin dendiği zaman taşın ve inancın şehri, medeniyetlerin ve hoşgörün şehri geliyor. Birçok hizmete imza attık. İlçemizde kentsel dönüşüm projesi başlattık. 5 yıldızlı gençlik merkezi yaptık. Spor salonu, futbol sahası, olimpik yüzme havuzu, Basketbol sahası ve birçok yatırımı ilçemize kazandırdık. Biz küçük Mardin’i oluşturmak için yola çıktık. Artık Yeşilli bir turizm ilçesi yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. İstanbul’un kökleri Anadolu’dur. Gövdesi İstanbul’dur. Dalları da Türkiye ye dağıttığı meyvedir. Gövdedir ve paydadır. İstanbul demek Anadolu’dur. Biz bunun bilincindeyiz. Nüfusumuz 15 bin’dir. Bir 15 bini kadar İstanbul’da Almanya’da yaşıyor” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ise, AK Parti Kürt, Arap ve Türklerin en büyük siyasi partisi olduğunu söyledi.

Kürt ve Arap olduğu için veya başörtülü olduğu için veya da dini inancından dolayı ötekileştirilmenin 20 yıldır önüne geçtiklerini belirten Kabaktepe,” Ak parti iyiliği ve güzelliği esas alan bir partidir. Ak partimiz Türkiye partisidir. Ak parti Kürtlerin ‘de en büyük partisi, Arapların ’da en büyük partisi Türklerin ‘de en büyük partisidir. Ak parti Türkiye’nin partisidir, hepimizin partidir” diye konuştu.

Ülkemizin hem kendi içerisinde huzurunun barışının sağlanması, hem de dünyada bahsettiğimiz şekilde adil bölüşümün ve huzurun sağlanması için gayret eden bir parti olduklarını kaydeden Osman Nuri Kabaktepe,” Bu çalışmalarımız içerisinde kıymetli kardeşlerim Hakkari’de de Urfa’da da, Diyarbakır’da da Mardin’de de, Edirne’de de, Tekirdağ’da da Sivas’ta da, Yozgat’ta da, Ordu’da da, Trabzon’da da tüm halkıyla beraber olan Ak parti siyaseti ülkemizi inşallah daha iyi günlere taşıyacak” diye konuştu

Kaynak: igf