ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de grup toplantısında partililere seslendi.

Doğalgaz ve akaryakıt zamlarına da tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devleti ekonomik bağlamda sağlıklı yönetmek istiyorsanız adaletin olması gerektiğine vurgu yaptı. "Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "Gencecik evlatlarımız evleniyor. Aileler borçlanıyorlar. İkisi de işsiz. Ailelerin yanına yerleşiyorlar. Mecburen baba evine sığınıyoruz. Ekonomiyi bu hale getirdiler. 20 Aralık gecesi dolarda ciddi düşüş oldu. Birileri 18 liradan dolarını bozdurdu, 13 liradan dolar aldı. Milyarlarca lira para kazandı birileri. Bunu Meclis'te araştıralım dedik. AK Parti ve MHP milletvekilleri 'Bunu araştırmayın' dedi. Milletime şikayet ediyorum. Bir yılda akaryakıta 46 kez zam geldi. Dolar artar zam gelir, dolar düşer yine zam gelir. Galiba trafik sorununu böyle çözecekler" diye konuştu.

Toplantıda MHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Kılıçdaroğlu, konut alana vatandaşlık verildiğini öne sürerek göndermede bulundu.

"Bu da ona kapak olsun"

"Tam bir çöküş yaşanıyor. Bunu nereden anlıyoruz?" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir, yüksek mevduatı olanlara verilen rüşvet. İki, ihracatçılara "ihracat bedelinin yüzde 25'ini getirip Merkez Bankasına yatıracaksın" dediler. Üç, bu da Bahçeli'ye kapak olsun; vatandaşlığı satmak. Konut alana vatandaşlık veriyorlardı… Baktılar bu iyi tutmadı. Bankaya 500 bin dolar yatırana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vermeye başladılar! Hani siz ülkücüydünüz, hani siz milliyetçiydiniz?" diye seslendi. 

Kaynak: igf