ANKARA (İGFA) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk oldu. Gündeme yönelik açıklamalara bulunan Kılıçdaroğlu, AYM'de önceki gün yapılan başkanlık seçiminde İrfan Fidan'ın da aday olmasını eleştirerek, "Bir talimatla bu beyefendiyi AYM'ye atıyorlar. Niye atıyorlar, kendi geleceklerini kurtarmak için mi? Yargı görevini yapmazsa, devlet organize suç örgütüne dönüşebilir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DÜNYA DEMOKRASİ TARİHİNDE BİR İLK

Ortak mutabakat metninin tümünü dikkate aldığınızda, artık yeni bir anlayışı inşa edeceğimizi görebilirsiniz. Bu belki de dünya demokrasi tarihinde bir ilk; altı lider bir araya geliyor ve ülkenin sorunlarını çözmek için çalışıyor. Baktığınızda her birimiz özveride bulunuyoruz. Altı liderin altına imza attığı mutabakat metnini hayata geçireceğimize söz veriyoruz.

ELBETTE EKSİKLER OLABİLİR

Her şey burada var mı derseniz tabii ki hayır. Bu bir mutabakat metni. 6 liderin 'Biz bunu yapacağız' dediği güzel bir metin. Burada Türkiye'nin teknoloji devrimini, üniversitelerin özerkliğini, kimsenin yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi ön görüyoruz. Yolsuzluk defterini tamamen kapatmak için parlamentoda yasal bir düzenleme yapmayı ön görüyoruz. Gelir dağılımı konusunda, istihdam konusunda duyarlıyız. Birden fazla konumuz var. Elbette eksikler olabilir. Her değişim yeni sorunlar yeni krizler yaratabilir ama biz burada çözelim diye oturuyoruz. Devleti bir kişiye teslim ederseniz bu olmaz.

DAMAT İKİTELLİ'YE FABRİKAYI AÇARKEN İLK GİDEN BENİM

Savunma sanayiinin tarihini bilmezler. İlk kamuoyundan gizli Bakanlar Kurulu kararı ne zaman alındı bilmezler. Savunma sanayii hepimizin üzerine titremesi gereken bir alan. Damat İkitelli'de fabrika açtığında ilk ziyarete giden benim. Rahmetli babasıyla kahvaltı yapan, sorunlarını dinleyen benim. Niye kapatayım ben savunma sanayiini? Tank palet fabrikasının Katar'dan alınıp orduya verilmesini savunan kim?

YILDIRIM HIZIYLA AYM BAŞKANI OLMAK İSTEDİ

İrfan Fidan kimin talimatlarını yaptı? Erdoğan'ın talimatlarını yaptı. Yargıtay'dan yıldırım hızıyla AYM'ye çıktı. Beni asıl yaralayan, Yargıtay'ın o kişiyi seçmiş olması. 100 küsür yıllık, gelenekleri olması gereken bir kurum. Bir talimatla bu beyefendiyi AYM'ye atıyorlar. Niye atıyorlar, kendi geleceklerini kurtarmak için mi? Yargı görevini yapmazsa, devlet organize suç örgütüne dönüşebilir. Bürokrasinin bu kadar çürüdüğünü tarihimizde görmemiştik. AYM'deki yemin törenine de katılmadım. Yargıtay'dan atanacaksın, yıldırım hızıyla bu kez de AYM Başkanı olacaksın, akıl var mantık var. 'Efendim beni Sayın Cumhurbaşkanı destekliyor, beni desteklemek zorundasınız...' Neyse ki onurlu insanlar var. 

Kaynak: igf