Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva) Gebze İlçe Başkanı Kemal Memiş dün basınla buluştu, partisinin çalışmalarını anlattı genel ve yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

9 mart 2019 tarihinde kurulan ve geçtiğgimiz günlerde bir yaşını dolduran Partisinin Gebze’deki çalışmalarını anlatan Deva Gebze İlçe Başkanı Kemal Memiş şunları söyledi:

“Kongrelerimizi tamamladık, elimizdeki verilere göre Deva Partisi bir erken seçim olması halinde seçime katılmayı hak kazanıyor. Yasal anlamda şartları yerine getirmiş durumdayız.

GÖNÜLLÜ ESASINA GÖRE OLUŞAN KADROLARIMIZLA İKTİDARA HAZIRLANIYORUZ!

Biz partimizde yönetici anlamında liyakati esas alıyoruz. Çünkü ilk attığımız adım nasıl giderse her şey öyle devam eder. Bizim atamamızdan sonra kurucu yönetim oluşturmamız gerekiyordu. Daha önce partiye müracaatını yapmış bu arkadaşlarımızla görüşüp 20 günlük çalışma sonrası bu arkadaşlarla ilgili çalışmamızı hazırladık ile sunduk, genel merkeze gitti ve onaylanıp geldi. Yani bizim kadrolarımız başka partilerden gelmiş kadrolar değiil. Kendi gönüllü kadrolarımızla oluşan bir idealist kadro ile yola çıktık halkımıza hizmet etmek için. 8 Kasım’da Gebze ilçe kongremizi yaptık.

İLK ETAPTA KENDİ KADROLARIMIZLA YOL ALACAĞIZ, AMA KAPIMIZ HERKESE AÇIK

İyi insan, işinde gücünde başarılı insan, kendisine faydası olacak, çalışmalara uygun ve partiye sadakati esas alacak arkadaşlar partimizde yer alabilir, görev alabilir.

Şu anda bizim partimizde gönüllü esasına göre gelen ve kazanan kadrolamızla yol alıyoruz. Partimiz herkese açık, ancak biz daha çok başka partilerden gelebilecek insanlardan ziyade, bugüne kadar siyasete hiç bulaşmamış kadrolarımızla yol alıyoruz.

Türkiye’nin ihtiyacı olan liyakat ve işi ehline vermeyi partimizin kuruluş çalışmalarından itibaren başladık ve buna gayret ettik.

Pandemi şartlarına karşın büyük özveri ve emekle yönetim kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor, hepsine çok teşekkür ediyorum.

MAHALLE ÇALIŞMALARINA EN UZAK NOKTA OLAN TEPEMANAYIR’DAN BAŞLADIK

Gazetemizin, ” mahalli çalışmalarınız durumunu nedir ve ne durumdadır Sayın Başkan?” sorumuza Deva Gebze İlçe Başkanı Kemal Memiş şu bilgileri verdi:

Gebze’nin 40 mahallesi var, 22’si merkez mahalle,18’i kırsal mahalle yani köylerimiz. Şu an bugün itibarıyla 20 mahalle temsilcimizi atamış durumdayız. her mahalle temsilciliğinde 5 arkadaşımız görev yapacak şekilde tasarlama yaptık ve bunların atamalarını yaptık. İlk olarak Gebze’ye en uzak nokta olan Tepemanayır temsilcimizi atadık. Kadın kotamız var, mahalle temsilciklerimiz 5 kişiden oluşuyor bunun en az 2 tanesinin kadın olmasını istiyoruz.” dedi.

ŞU AN 700 ÜYEMİZ VAR, ÜYELERİMİZ GÖNÜLLÜ ESASLI VE SİYASETE DAHA ÖNCE BULAŞMAMIŞ KİŞİLER

Üye yapmaya devam ediyoruz, şuana kadar 700 civarında üyemiz var. Diğer partilerde yakın zamanda görev almış kişilerle ilgili görüşümüz şöyle, önce kendi tabanımızı oluşturalım başka partilerden transfer veya taşıma gibi bir izlenim vermeyelim. Şu anda biz daha çok siyasetten uzak kalmış veya siyasete çeşitli nedenlerden ötürü mesafeli durmuş insanları siyaset sahnesine çekmemiz lazım. Siyaset arenasını temizlemek istiyorsak önce bizim temiz olmamız lazım.

PARTİDE KİMSEYE MEVKİ KAMAK VAADİMİZ YOK, HALKIMIZA HİZMET VAADİMİZ VAR

Partimize ilgi beklediğimizin üzerinde çünkü bizim kimseye herhangi maddi veya manevi, mevki, makam, çıkar vaat etmedik. Biz burada memleketimizin sorunlarına sahip çıkıp çözmek adına sorumluluk vaat ediyoruz.

PARTİMİZE SOKAKTA İLGİ ÇOK BÜYÜK

Sahada şunu görüyoruz, hükümet ve onun ortağına yönelik çok ciddi bir refleks var. Bizim izlenimimiz iktidarın oy oranının yüzde 30’ların altında olacağı gibi. Partimize büyük bir teveccüh ve merak var. Genel Başkanımız özellikle biliniyor, takip ediliyor. Sokağın partimize karşılığı var. Ancak bunun içinde insanlara gitmeniz, partinizi anlatmanız gerekiyor. Kısaca Deva Partisinin toplumda ciddi anlamda karşılığı var. Sokakta dolaştığımızda, “Bizi kurtarın” diye kaç yerde duyduk. Vatandaş bizi görünce konuşmak, derdini anlatmak istiyor.

GEBZE ÇALIŞTAYI YAPMAK İSTİYORUZ

Yönetimimizde yer alan kadromuzun hepsi Gebze’nin sorunlarına ve sıkıntılarına vakıf insanlar. Hepsi de bu konuda donanımlı ve hazırlıklı. Biz parti olarak şu malli bazdaki teşkilatlanma durumlarını bir düzeltelim bitirelmim. Gebze için bir Çalıştay düzenlemek istiyoruz. Bu hususta Semih Saraçoğlu arkadaşımız çalışıyor.

Parti yönetiminde yer alan Askeri Lise ve Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Semih Saraçoğlu partisinin Gebze Çalıştayı hazırlıkları için çalışmalarını basın mensuplarına anlattı.

GEBZE’DE SESSİZ DEVRİM DEĞİL PALAVRA!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur büyükgöz’ün basın toplantısında “sessiz devdim” yaptıklarını söylediğini anımsatılması üzerine Memiş: “Sessiz devrim yaptık diyorlar. Bir çıkıp söylesinler bakalım bu devrim neymiş. Palavra bu memlekette baştacı oldu. Palavra, gündem değiştirme bunlar karın doyurmuyor. Keşke öyle bir devrim olsa bizde görsek. Yaptıkları işler zaten rutin belediye hizmetleri ki harcanan paralarda bu milletten çıkıyor.”

BAŞKAN MEMİŞ YÖNETİMİNİ BASINA TANITTI

Basın toplantısının sonunda Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Kemal Memiş, 31 kişilik ilçe yönetimini tek tek basına tanıttı ve daha sonra yönetim toplu hatıra pozu verdi.

Editör: TE Bilisim