Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 1966 Malatyaspor Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ederek taraftarlarla bir araya geldi.MALATYA (İGFA) - Malatya’da sporun ve sporcuların her zaman yanında olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Süper Lig’de mücadele gösteren Yeni Malatyaspor’un her zaman destekçisi olan taraftarlarla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Başkan Gürkan’ın derneklerini ziyaret etmesinden dolayı teşekkür eden 1966 Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Enes Sekman,“Bir yılı aşkın süredir derneğimizi kurduk ve faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kurduğumuz günden itibaren Malatyaspor’dan sonra desteklediğimiz tek isim Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan. İnşallah Yeni Malatyaspor’umuz kötü gidişata son verir ve bizleri daha fazla üzmez. İnşallah taraftarın küstüğü Malatyaspor’u tekrardan sevdiririz” dedi.

Son maçlarda yapılan haksızlıklara karşı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile birkaç kez görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatyalıları tanıyan herkesin Malatyaspor’da Malatyalılara olan sevgisini tezahür ettirdiğini ifade ederek, "Son süreç içerisinde kötü bir gidişat var. Bununla ilgili yönetimle, teknik heyetle ve futbolcularla görüşmelerimizi sık sık yapıyoruz. Ayrıca son iki maçta kırmızı kart ve penaltılarımızın verilmemesi Malatya’nın 6 puanına mal olmuştur. Belki şu anda o puanlar olsa 21 puanda ve düşme hattının içinde değil yukarıda olacaktık. Bunun için özellikle hakemlerin gösterdiği tutum ve davranışların devam etmeme noktasında ve Malatyaspor’un hak kaybının olmaması için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile görüştüm. Bu tutum ve davranışların Malatyalıları üzdüğünü ifade ettim ve kendileri de ben maçları ekranlarda izledim hakikaten Malatya ve Malatyaspor haklı. Bununla ilgili federasyon başkanı olarak üzerime düşen sorumluluğu ve yükümlülüğü yerine getireceğim" diye konuştu.

Başkan Gürkan, önümüzdeki süreçte ligde kalınması için gerek TFF nezdinde, gerek yönetim nezdinde, gerek teknik heyet nezdinde gerekse futbolcular nezdinde kulübün durumunun yakinen takip edileceğini belirterek, bundan sonraki süreçte galibiyet serileri alınması için güçbirliğine ihtiyaç olunduğunu söyledi.

Kaynak: igf