Deniz seviyesinde başlayan ve 2365m yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesinde sona eren Corendon Airlines Tahtalı Run to Sky, adrenalin dolu anlara sahne oldu. ANTALYA (İGFA) - Türkiye turizminin başkenti Antalya, son yıllarda yapılan nitelikli spor organizasyonları ile spor turizminin de başkenti olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Birbirinden keyifli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Antalya’nın Kemer ilçesi, bu hafta sonu yine hırs ve mücadele dolu bir yarışa ev sahipliği yaptı.

18 ülkeden 618 sporcunun katıldığı zorlu yarışı bitiren sporcular yarışmanın her anında ayakta kalarak, pes etmeden hırs, inanç ve mücadele örneği gösterdiler. Finiş çizgisinde yorgunluk, yerini zirveye ulaşmanın tarifsiz hissine bıraktı.

4 farklı ve zorlu parkurda koşulan yarışın sonucunda Tahtalı Ultra Sky, Berg Sky Race, Run to Sky Race ve bu yıl ilk defa eklenen KemeRun yarışları başladığı coşkuyla sona erdi.

Yarışın en zor parkuru olan 113 kilometre uzunluğundaki Ultra Sky Race’i 21 saatte tamamlayan Kaan Tuna birinciliği elde etti. 6 aydır yarışa hazırlanan Kaan Tuna ilk kez katıldığı sky running yarışında birinci olmayı başardı.

Tahtalı Run to Sky’da kadınlar kategorisinde parkur rekoru kırıldı. Rus sporcu Ekaterina Ryazanova, 27 kilometrelik parkuru 4 saatin altında tamamlamayı başardı.

Bu yıl ilk defa yapılan 12K uzunluğundaki KemeRun parkurunda kadınlarda Hülya Kıvrak, erkeklerde Mustafa Çınar birinci olarak KemeRun tarihine adlarını yazdırdı.

Tahtalı Dağı’nın zirvesinde biten 27k uzunluğundaki yarışı tamamlayan sporculardan Melih Önyer, finiş çizgisinde bekleyen sevgilisine sürpriz yaparak evlenme teklif etti.

 Yaş onlar için sadece bir sayı. Corendon Airlines Tahtalı Run to Sky’ın en  genç koşucusu 18 yaşındaki Eren Özmen, en tecrübeli ismi ise 75 yaşındaki Peter Simpson oldu.

Kaynak: igf