İSTANBUL (İGFA) - Kasım 2021’de başlayacak ve 2023 yılının Şubat ayına kadar toplamda altı pencere üzerinden oynanacak FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nin yanı sıra, 1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nın aday kadrosu için oyuncu havuzunun gözlemlenmesi adına millilerimiz toplanarak çalışmalarına başlayacak.

A Erkek Milli Takım Yardımcı Antrenörü Ahmet Çakı yönetiminde çalışmalarını gerçekleştirecek olan B Erkek Milli Takımı’nın kampını, A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene de takip edecek. Kamp öncesi değerlendirmede bulunan Ahmet Çakı, “Kasım ve Şubat aylarında oynadığımız müsabakalarla birlikte oyuncu havuzumuzu genişlettiğimiz A Erkek Milli Takımımıza, gerçekleştireceğimiz B Erkek Milli Takım kampıyla birlikte yeni isimler eklemeyi hedefliyoruz. 2-10 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da kamp çalışmaları yapacağız” dedi.

2 Ağustos Pazartesi günü toplanacak ve 10 Ağustos Salı gününe kadar çalışmalarını İstanbul’da sürdürecek olan millilerimizin teknik, idari ve sporcu kadrosu şu şekildedir:

İŞTE ADAY OYUNCULAR

Bora Güler (Aliağa Petkim Spor),  Erten Gazi, Yiğitcan Saybir (Anadolu Efes),  Erkan Yılmaz (Bahçeşehir Koleji),  Hakan Sayılı, Sadık Emir Karaca, Furkan Haltalı (Beşiktaş JK Icrypex), Ömer Utku Al (Büyükçekmece Basketbol), Metehan Akyel (Empera Halı Gaziantep Basketbol), Ömer Can İlyasoğlu (Frutti Extra Bursaspor), Onuralp Bitim (Pınar Karşıyaka), Mustafa Kurtuldum (Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket), Muhaymin Mustafa (Ionikos Nikaias / Yunanistan), Canberk Kuş, Ragıp Berke Atar

-

Kaynak: igf