BURSA (AA) - TFF 1. Lig'in 9'uncu haftasında konuk ettiği Beypiliç Boluspor'u 3-1 yenen Bursaspor'un teknik direktörü Özcan Bizati, oyuncularının maça katılımlarının çok iyi olduğunu, böyle devam ettiği sürece Bursa'nın çok daha fazla sevineceğini söyledi.

Bizati, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki haftalık çalışma sürecinde oyun karakteri ortaya koymaya çalıştıklarını ve bunun da meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti.

Bunun devamını getirmeyi hedeflediklerini aktaran Bizati, "Bir galibiyetle her şey bitmiyor. Devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Coşku her şeyden önemli ama oyunumuzu geliştirmek gerekiyor. Bunları da yavaş yavaş yapacağız." diye konuştu.

Bizati, kendileri için kampın çok verimli geçtiğini ve iyi antrenmanlar yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eğlenerek iş yapılmasından yanayım. Antrenmanların içinde yüksek tempo vardı. Antrenmanlarımız hep zevkli ve temposu yüksektir. Oyuncularımızın katılımları çok iyiydi. Böyle devam ettiği sürece Bursa şehri çok daha fazla sevinecek. Sabırlı olacağız, bir galibiyetle hiçbir şey bitmedi. Bazı oyuncuların sakatlık ve hastalıkları var. Benim için oynamayan değil sahadaki oyuncuların performansı daha önemlidir. Kamp sürecinde bu duruma geldik. Oyuncular taktiksel olarak bir şey istiyor ama fiziksel gücümüz yetmiyordu."


- Beypiliç Boluspor cephesi


Beypiliç Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, karşılaşmadaki ilk 2 golü kornerden yediklerini hatırlatarak, basit goller yediklerini söyledi.

Erginer, iki golden sonra oyuna dönmek için gole ihtiyaçlarının olduğunu ancak bunu gerçekleştiremediklerini belirterek, "Devre arasında oyuncularımıza 2-1 yaparsak maçı çevirebileceğimizi söyledim ama üçüncü golü yedik. Bundan sonra bir gol bulduk ama yetmedi. Golün arkasından ikinci golü kaçırdık. O golü kaçırmasaydık maça dönebilirdik." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada rakibe çok pozisyon vermeden goller yediklerini dile getiren Erginer, şöyle konuştu:

"Rakip çok az kalemize geldi ama 3 gol yedik. Bugün yediğimiz goller düşündürücü. Oyun üstünlüğüne bakılırsa ortada geçen maç diyebiliriz. Topla oynama oranlarında yüzde 51'e yüzde 49 üstünüz ama oyun anlamında bir şey ifade etmedi. Geride gereksiz paslar yaptık. Dört haftadır kazanamıyoruz. Üzüntülüyüz. Takımda bir öz güven eksikliği yok. Galibiyete yakın taraf geçen hafta bizdik. Geçtiğimiz üç maçı kazanabilirdik. Oyun standardını yakalamıştık ama bugün Bursaspor bize standart oyunumuzu oynatmadı. İkinci bölgeye çekilip bizi öyle karşılayacaklarını biliyorduk. Oyunu ağır oynadık. Bundan önceki haftalarda da golle ilgili sıkıntılarımız var. Bu durum bu hafta da devam ediyor."

Kaynak: aa